Ook in de zomer een goede nachtrust

De 1e warme dagen hebben we al gehad en als we de berichten mogen geloven komen er nog een paar aan. Heerlijk weer als je op vakantie bent. Dan kan je lekker genieten van de zon. Als je echter gewoon aan het werk bent kan de zon en de daarbij behorende temperatuur je juist in de weg zitten. Slapen in een warm huis bijvoorbeeld, dan kan de warmte behoorlijk wat roet in het eten gooien. 

Verkoeld slapen

Van een slechte nachtrust kunnen we dagen last hebben. Je voelt je moe, lamlendig en je concentratie is ver te zoeken. Niet handig dus als je gewoon aan het werk bent. Maar wat doe je er tegen? 

Zorg allereerst voor een koele slaapkamer. Je kan al starten met gordijnen kopen die de warmte buiten houden. Dit zijn vaak de gordijnen in de wat donkere kleuren. 

Deze gordijnen zorgen niet alleen voor het tegengaan van warmte. Zij houden ook het licht buiten de deur waardoor je in een lekkere donkere kamer ligt. Een donkere slaapkamer is zeker bevorderlijk voor een goede nachtrust.

En als je kiest voor verduisterende gordijnen weet je zeker dat het licht uit de kamer wordt gehouden. Het voordeel hiervan is dat je ook kan kiezen voor een iets lichtere kleur. Je kan dan zelfs voor wit kiezen. Door de speciale bewerking houd je licht buiten de deur. 

Gordijnen hebben overigens nog een extra voordeel. Als het erg warm is kan je ook ‘s nachts de ramen openhouden. Als je gordijnen hebt kan je wel nog steeds zorgen voor een donkere kamer, dit in tegenstelling tot rolgordijnen.

Bij gordijn kan je namelijk een haakje loshalen waardoor het gordijn nog wel goed dicht kan en zorgt voor een donkere kamer. Als je dit met een rolgordijn zou doen heb je grote kans op scheuren in je doek. 

Verkoelend beddengoed

De markt heeft ook niet stilgezeten en heeft producten ontwikkeld voor de steeds warmer wordende zomers. Zo is er al een groot assortiment aan verkoelend beddengoed. Van verkoelend kussen tot verkoelende hoeslakens. Als je dus echt onder een deken wilt slapen dan is het aanschaffen van een verkoelende dekbedovertrek geen slecht idee. 

Naast de basis zijn er nog een aantal dingen die je kan doen om lekker te slapen. Zodra de temperatuur zakt is het raadzaam om alle ramen tegen elkaar open te zetten. Hiermee verdrijf je de warmte uit je huis. 

Als het echter al een paar dagen erg warm is zal ook het openzetten van je ramen niet meer helpen. Het enige wat je dan nog kan doen is werken met een ventilator of airco. Je kan kiezen voor een verplaatsbare, maar we horen toch steeds vaker dat mensen kiezen voor een vaste airco. Niet voor niets zijn daar nu dan ook wachtrijen voor ontstaan. 

En als laatste hebben we nog 1 advies: leg je er een beetje bij neer. Hoe meer jij je er druk om maakt hoe meer last je ervan krijgt. Geniet een beetje van de zwoele nachten en het is zo weer herfst.

Photo by Andisheh A on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *