grote parasol

Bescherm jezelf met een grote parasol

De zomer is weer in aantocht. Dit is dé tijd om lekker in de tuin te genieten van het mooie weer. Maar met de toenemende zonuren en de kracht van de zon, is het steeds meer zaak om goede schaduwplekken te creëren. Een goede parasol kan hierbij goed van pas komen.

De zon laat zich weer lekker vaak zien. De temperatuur stijgt en zo ook het plezier om heerlijk je tijd in de tuin door te brengen. Van het eerste kopje koffie in de ochtend, tot het laatste drankje voordat je naar bed gaat, alles kan in de zomer buiten in de tuin.  Maar soms wordt het ons teveel. De hoge temperatuur, of de hele dag de zon, die om je tuintafel draait, zorgt er voor dat je niet lekker buiten kan zitten. Je hebt behoefte aan schaduw.

Dan wordt het tijd om je eens te verdiepen in een grote parasol.

Natuurlijk weten we allemaal dat een parasol je schaduw brengt, maar hoe groter het oppervlakte van de parasol, des te groter ook het schaduw oppervlakte in je tuin. En dat biedt zo zijn voordelen. Met een grote parasol is de kans veel kleiner dat je elk uur je boeltje op moet pakken om weer in de schaduw te kunnen zitten. Of andersom, dat je de hele dag blijft mikken met je parasol, om de schaduw weer op je terras te krijgen.

Een grote parasol biedt je de hele dag door een heerlijke schaduw en als je zorgt dat de schaduw ook je achtergevel bestrijkt, zal je merken dat het in huis ook koeler blijft.

Muurparasols

Een grote parasol komt vaak met een mooie voet, die dan vaak ergens in het midden van de tuin staat. Maar wat doe je als je helemaal geen tuin hebt maar een balkon? Of je hebt in de tuin geen ruimte voor zo’n voet, omdat je dan de hele dag om die voet heen moet lopen? Dan kan je altijd nog kijken of je een muurparasol aan de gevel kan monteren.

Met een muurparasol geef je je tuin of je balkon weer alle ruimte terug. Je hebt een terras en daar heb je behoefte aan schaduw. Een muurparasol monteer je aan de achtergevel en met een minimale grootte van 270 cm doorsnede, creëer je voldoende schaduw om de hele dag van te genieten.

Muurparasols zijn er in diverse maten. Net als parasols met voet, zijn er muurparasols in rechthoek, rond of vierkant. Multi-inzetbare parasols, op een vaste plek.

Ultraviolette straling

Tijdens een mooie, zonnige dag weten we het allemaal. Je moet je huid beschermen tegen de zon. Bruin worden is mooi, maar verbranden is pijnlijk. En ja, dit kan je ook gebeuren als je onder een parasol zit. Let er daarom bij de aanschaf van een parasol op, of de stof van de parasol van een beschermende UV coating is voorzien. Dit geeft je geen garantie dat je niet zal verbranden, maar het is wel een hulpmiddel om je extra te beschermen tegen de schadelijke UV stralingen van de zon. Zo zit je toch een stuk meer ontspannen onder je parasol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *