Ontspannen doe je in je eigen luxe fauteuil

Zie je in de woonbladen en in woonwinkels ook stoere fauteuils staan waar je jezelf heerlijk in ziet wegdromen? In de ochtend met een krant en een kop koffie of s avonds naar een spannende voetbalwedstrijd kijken? Ik zeg dat omdat ik het zelf eigenlijk heel graag zou willen, alleen de tijd ontbreekt meestal. We hebben het allemaal druk: werk, sporten, hobby’s, vrienden en ga zo maar door. Voor je het weet is de dag om en staan er nog een paar to-do dingen op het lijstje. Morgen weer een dag, maar voor je het beseft is de week weer omgevlogen. Tijd maken om te relaxen, tussen al deze werkzaamheden en verplichtingen door, is voor de één makkelijker dan voor de ander. Nu heb ik pas geleden een heerlijke luxe fauteuil aangeschaft en het valt me op dat ik sindsdien vaker geniet van mijn welverdiende rust. Ik raad het iedereen aan, maar welke fauteuil past nu het beste bij jou?

Een stoere of juist een landelijke fauteuil? Een nieuwe stoel aanschaffen doe je niet zomaar, hier moet je  echt even de tijd voor uittrekken. Ieder mens heeft verschillende lichaamsverhoudingen. Hou daar rekening mee bij de aanschaf. Lange mensen geven vaak de voorkeur voor een fauteuil met een hoge rugleuning, wat zorgt voor extra ondersteuning.

palermo fauteuil

De Palermo fauteuil heeft een hoge, gecapitonneerde rugleuning.

Voor mindergrote mensen heeft de zithoogte van de fauteuil meer invloed op het zitcomfort.
Zodra deze te hoog is gaan je benen bungelen, waardoor je minder comfortabel zit. Lig je graag met de benen omhoog? Dan kan een bijpassende hocker dit oplossen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een luxe fauteuil met een zithoogte die bij je postuur past.

bella fauteuil

De Bella fauteuil is een compacte fauteuil met een zithoogte van ongeveer 50 cm.

Naast het zitcomfort moet je luxe fauteuil natuurlijk passen in je interieur. Uiteraard is dit een kwestie van smaak. Zelf ben ik altijd gecharmeerd geweest van de landelijke stijl, dit zie ik dan ook graag terug in een fauteuil. Landelijke fauteuils herken je vaak aan een gecapitonneerde rugleuning en ronde vormen. Kies een katoenen stof in een zandkleur en je fauteuil past in combinatie met natuurlijke accessoires perfect in een landelijk interieur.

De Venetia fauteuil heeft gecapitonneerde rug- en armleuningen.

Zoek je een echte eyecatcher voor je woonkamer? Dan kun je ook kiezen voor een stoere fauteuil in leder. Hierdoor creëer je een stoel die je zo in een ‘cigar-room’ kan zetten. Voor ieder wat wils!

De Lombardo heeft dankzij het Gallardo Leder een extra stoere uitstraling.

Hou je van eenheid in je interieur? Dan is het een idee om een  bank en bijpassende fauteuil of loveseat  te combineren. Hiermee blijf je in dezelfde stijl en past de stoel altijd bij de bank.


Deze Ailean loveseat past perfect bij de Ailean sofa.

En als jouw luxe fauteuil dan eenmaal in je woonkamer staat, ben ik heel benieuwd of jij ook merkt dat jij net als ik meer tijd vrij kan maken voor ontspanning.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *