Kähler Design brengt licht tijdens donkere winteravonden

Nu de avonden steeds langer worden, groeit ook de behoefte aan sfeervolle verlichting in huis. Het Deense keramiekmerk Kähler Design brengt met de collecties Nobili en Urbania licht in de duisternis van de winter. Beide collecties zijn ontworpen door de designers Mette Bache en Barbara Bendix Becker. Bij het ontwerpen van de collecties raakte het designer duo geïnspireerd door de Scandinavische winter en de wereldse architectuur.

Kähler

NOBILI

Met de Nobili collectie van Kähler haalt u een waar Scandinavisch winterlandschap in huis. Het stijlvolle design en het zachte kleurenpalet van de Nobili collectie zorgt voor zowel licht als gezelligheid in deze donkere tijd van het jaar. De collectie bestaande uit handgemaakte keramische kandelaars is geïnspireerd op de heldere ijzige nachten en de door sneeuw bedekte bossen gedurende de winter. Bij het ontwerp van de collectie speelden de designers met contrasten en alternatieve manieren om de kandelaars hun look mee te geven. Het glanzende textuurglazuur dat de oppervlakken van de kandelaars siert, staat in contrast met het schone, ongeglazuurde keramiek aan de basis van de houders en de ornamenten. Dit contrast en de specifieke plaatsing van de met de hand uitgesneden gaten in elke kandelaar, vormen de basis van deze unieke Nobili collectie.

kahler verlichting

URBANIA

Het designer duo is ook verantwoordelijk voor het speciale ontwerp van de Urbania lichthuizen. Inspiratie voor deze collectie werd gehaald uit bestaande architectuur van over heel de wereld. De ramen van de huisjes zijn met de hand uitgesneden en dat maakt elk exemplaar tot een uniek stuk. Door te spelen met de grootte, de plaatsing en de vorm van de ramen is het licht dat verspreid wordt door de huisjes afhankelijk van de hoek waarin u het huisje plaatst. De Urbania collectie breidt door de jaren heen steeds verder uit doordat er nieuwe lichthuizen aan de collectie worden toegevoegd.

De collecties zijn beschikbaar op de website van Kähler www.kahlerdesign.com en in diverse design shops.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *