siematic geometrie

DE NIEUWE GEOMETRIE VAN DE KEUKEN

Architectuur en design in volmaakte harmonie, dat is de nieuwe lifestyle PURE van SieMatic. Deze ‘Nieuwe Geometrie van de Keuken’ werd gepresenteerd tijdens het jaarlijkse SieMatic Forum. Daarop introduceerde SieMatic het begrip Frame Design.

Lijnen worden vlakken. Lijsten creëren de achtergrond van de ruimtes. Kubistische vormen vloeien uit in sculpturen. Grafische helderheid brengt de inrichting in perfecte balans met de architectuur. De nieuwe PURE-lifestyle van SieMatic,  ontwikkeld in samenwerking met de Berlijnse architectuur- en designstudio KINZO, geeft het concept ‘minimalistische keuken’ geheel nieuwe contouren – en daarmee een uniek karakter.

Kenmerkend voor de nieuwe collectie is de elegante, twee centimeter smalle lijst die de inbouwelementen omkadert. Dit SieMatic Frame Design trekt duidelijke grenzen, terwijl het tegelijkertijd ruimte geeft aan een grote verscheidenheid aan design- en opstellingsopties. Keukens in grote, open ruimtes worden daardoor individuele, sculpturale elementen, of zelfs kunstwerken die zijn geïntegreerd in de omringende architectuur.

Tot de minimalistische designtaal van de nieuwe SieMatic-collectie hoort ook een spectrum aan materialen en kleuren die perfect op het designconcept zijn afgestemd. De keuze aan aantrekkelijke wit-, grijs- en zwarttinten, en houtdecors die er verbluffend natuurlijk uitzien, zorgen ervoor dat een puristisch uiterlijk en tijdloos elegante huiselijkheid perfect samengaan.

De keuken als sculptuur

Als een passe-partout zorgen de donkere muren ervoor dat de lichte kastelementen met hun duidelijke contouren van Frame Design er echt uit springen. Er ontstaat hierdoor de indruk van vrijstaande objecten die de ruimte structuur geven. Het frontaal geplaatste functieblok dubbelt als roomdivider en het eveneens vrijstaande kastenelement voor de galerieachtige wand zorgt voor eenheid.

siematic

Het principe van het SieMatic Frame Design

In het functieblok zorgen werkblad, zijpanelen en plint een fijne omlijsting van de greeploze kastjes. Daardoor wordt de indruk gewekt van zwevend meubilair. Spoelbak, vaatwasser, kookplaat en wasemkap zijn discreet geïntegreerd.

siematic geometrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *