Ons buitenhuiskamertje

Het is zomer dus kunnen we genieten van onze tuin. Een veranda is tegenwoordig niet weer weg te denken in de inrichting van een tuin. Wie geen veranda heeft is waarschijnlijk toch ooit wel een keer van plan om deze  te plaatsen, als daar natuurlijk de ruimte voor is, of misschien alleen een afdakje waar men gezellig onder kan zitten. Het is natuurlijk heerlijk om met vrienden of familie lekker een borrel te doen maar ook als het slecht weer is kun je toch evengoed van je veranda genieten.  Doe er een terrasverwarming bij en het plaatje is compleet.

Vorig jaar hebben wij ons ‘Boetje’ geplaatst. Mijn man en mijn broer hebben samen in één dag alles zelf opgebouwd en daar genieten we dus nu volop van. Er staat een houten bank in die ik een lik verf heb gegeven en bij de Woonoutlet heb ik een bak gekocht (gemaakt voor sigarenbladen) die nu als salontafeltje wordt gebruikt. Toen bedacht ik me dat er bij mijn vader nog een ouderwets rieten stoeltje stond waar eigenlijk al jaren niets meer mee gedaan is. Zo die is dus nu van mij! Toen nog even een oude lockerkast bij de Kringloop op de kop getikt waar we onze tuingereedschap in kunnen doen en toen stond de’ Boet’ vol. Voor mij was de inrichting van ons project het leukste om mee bezig te zijn en eigenlijk kwamen alle accessoires vanzelf bij elkaar.

In een veranda zit je heerlijk koel tijdens warme dagen en in de winter kun je na een lange dag schaatsen (als we dat ooit nog eens meemaken) genieten van een kop warme chocolademelk onder je terras verwarmer. Veranda’s worden in alle stijlen ingericht. Meestal wordt het houtwerk wit geschilderd om zo meer licht te creëren. Kies je voor een veranda aan huis dan is het misschien een  goed idee om een lichtkoepel in het dak te plaatsen. Zo krijg je meer daglicht naar binnen en wordt de woonkamer of keuken niet een donkere plek in je huis.

Voor verlichting heb ik gekozen voor een industriële wandlamp in de hoek en rondom bol(kerst)verlichting voor een warme sfeer. Heb je een eettafel staan dan zullen twee grote hanglampen de juiste verlichting geven en kun je aan de wanden kiezen voor up down lampjes. Dit geeft een speels lichteffect aan de wanden.

Ik zou niet echt kunnen zeggen in wat voor stijl ik ons verandaatje heb ingericht maar één ding weet ik wel en dat is dat het sfeervol en in Lulu stijl is samengesteld en dat we blij zijn dat we dit stukje tuin hebben opgeofferd voor het ‘Boetje’.

Geschreven door Lucinda Kamphuis

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *