BASISTIPS VOOR JE INRICHTING – DE ZITHOEK

Soms klopt er iets niet aan een interieur. Maar wat? Je kunt het niet thuisbrengen. Vaak zit het in een paar kleine dingen. Of je weet gewoon niet hoe je moet beginnen met het inrichten van een ruimte. Deze keer een paar eenvoudige regels op een rij over de positie van banken en stoelen

Je komt het vaak tegen, de bankjes geplaatst tegen de muur want dan is het vloeroppervlak het grootst. Toch? Je zou het inderdaad zeggen maar het tegendeel is waar. Als je de banken iets van de muur plaatst en ook echt los van elkaar, dus zonder overlap, dan komen 1. de meubels veel beter tot hun recht en 2. lijkt de opstelling toch écht ruimer. Dit komt ook doordat alles los staat en de ruimte achter de banken geeft diepte.

zithoek
bankstel

Meet vooraf dus goed je ruimtes op voor je meubels gaat aanschaffen. Past het wel allemaal lekker in de ruimte?

Hetzelfde geldt voor een bank in combinatie met stoelen.

zithoek met stoelen
zithoek stoelen

Hou dus ruimte tussen de meubels onderling en met de muren. Een docent leerde onsdat tussen 2 haaks op elkaar staande meubels een ruimte van minimaal 10 x 10 cm moet zitten. Qua examen zou je min-punten scoren als je deze centimeters niet meenam in je inrichtingsplan.

Hieronder zie je de 10 x 10 cm afstand tussen bank en element, nu met een tafeltje in de hoek waardoor het één geheel wordt.

bruine zithoek

De regel gaat ook op voor 2 lange banken:  (www.interieurdesign.nl)

2 banken

Hier zit zelfs nog meer ruimte tussen de meubels

zithoek

Kijk ook eens bij de VT wonen binnenkijkers: http://www.vtwonen.nl/binnenkijken/

Hier een voorbeeld van een lange bank met een enkele stoel. De stoel staat zeker 10 cm meer naar achter dan waar de leuning van de bank ophoudt.

ruime zithoek

De volgende blog gaat over: het vloerkleed

Fijne zomer.
Groetjes

Marie-Jose

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *