Binnenkijken met Irina Kuznetsova in Moskou

Na Parijs, Barcelona en Berlijn is Moskou aan de beurt, een grootse meeslepende stad. Patriarshiye Ponds is een van de oudste delen van Moskou en bekend om beroemde architecten, dichters en schrijvers. Middenin al deze geschiedenis staat het huis van Anna Bazilier, een vriendin van de Russische Style Director van Westwing Irina Kuznetsova. Laat je inspireren door dit fijne huis waar je historie en art deco op een prachtige manier terug ziet komen!

Irina Kuznetsova

Oud & nieuw

Anna’s doel toen ze hier kwam wonen? Oude elementen combineren met een moderne stijl. Het appartement waar ze woont werd in 1913 gebouwd door Volotskaya en architect Nirnzeye. Sommige oude details zijn helaas wel veranderd in de afgelopen jaren maar de achteringang, open haarden en roosters hebben nog hun oorspronkelijke look.

spiegel

In de mix

Eerdere bewoners van het appartement hebben geprobeerd om de oude schoorstenen te renoveren, maar dat bleek een onsuccesvol proces te zijn. Anna heeft zelf oude decoraties, zoals het lijstwerk in de eetkamer, weten te herstellen. Haar interieur is een moderne eclectische mix van stijlen die je in alle ruimten in huis terug ziet komen. Anna huurde een ontwerper in om dit voor elkaar te krijgen en het resultaat mag er zijn! De keuken heeft het gevoel van een shabby chic loft en de woonkamer heeft een klassieke stijl met antieke en moderne elementen.

woonkamer

Fantasierijk

Het huis bestond oorspronkelijk uit twee losse appartementen. Anna en haar man hebben een levendige fantasie en stellen zich voor dat hier een tweederangs dokter woonde. Zijn bediende kwam via de achterdeur naar binnen om het vuur aan te maken. De familie houdt nogal van fantaseren. Zo hebben ze in hun eetkamer op een kastje een portret staan dat ze vijftien jaar geleden kochten. Ze doen alsof het een schilderij is van een familielid die het hen zelf heeft opgestuurd.

wijnkastje

Fruitig kleurtje

Het hele interieur kenmerkt zich door dezelfde klassieke kleurtoon maar er zijn een paar kleurrijke accenten. Zoals de frambozenrode kussens, vazen en lampenkappen in de kamer waar de keuken, eetkamer en woonkamer samenkomen.

huiskamer

Oldie but goldie

Anna is altijd op zoek naar nieuwe dingen voor haar huis, het interieur is daardoor al een paar keer veranderd! Van tijd tot tijd verdween er ineens een meubelstuk als ze toch het gevoel had dat het niet klopte. Daarnaast reist Anna graag en struint ze regelmatig rond op vintage en tweedehands vlooienmarkten, dit zie je ook terug in haar huis. Op internet weet ze ook veel mooie antieke objecten te scoren.

eettafel

Bijzonder bedje

In Anna’s pistachekleurige slaapkamer staat een luxe antieken bed. Heel bijzonder want vroeger waren er geen tweepersoonsbedden. Anna wist de juiste persoon hiervoor te vinden die twee eenpersoonsbedden samenvoegde waardoor er nu een uniek bed in haar slaapkamer staat!

bijzonder spijlenbed

Details

Anna’s favoriete kamer? De badkamer! In deze ruimte zie je ook de grootste verandering. Modern met een klassieke twist in de vorm van de zuil met een beeld erop. De witte muren geven een prachtig contrast met de zwarte vloer. Het zijn de details die de look van de baskamer helemaal af maken, zoals de kandelaars bij de spiegel.

bad badkamer

Loft vibes

De keuken is totaal anders dan de rest van het huis en toch is er een balans waardoor het een geheel is met de rest van het huis. De keuken heeft de stijl van een loft met metalen details, geverfde brick walls en een mix van zwart, wit en metallic. Een moderne en stylish verantwoorde keuken.

keuken wasbak keuken

Anna’s styling tips

Wil je jouw huis ook een upgrade geven in deze stijl? Zo pak je dat aan!

Stijl tip: Wil je bepaalde elementen in je huis benadrukken? Kies dan voor kleuren die de meest waardevolle details van je huis accentueren. Dat heb ik ook gedaan met het frambozenrood.

Stijl tip: Antiek en vintage is geweldig maar zet je huis er niet te vol mee. Als alles die stijl heeft, voelt een huis veel minder leefbaar. Ga voor uitzonderlijke details, hierdoor blijft het ook bijzonder.

Stijl tip: Ik ben een fervent shopper bij Westwing en heb veel van mijn woonaccessoires ook hier gekocht. Kies altijd dingen die comfortabel voor je zijn en let goed op de manier waarop je als gezin het huis gebruikt. Volg zomaar de trends, maar richt je huis zo in dat jij hier op de fijnste manier woont!

Mede mogelijk gemaakt door Westwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *