Onderschat de invloed van je kussen op je nachtrust niet!

Er kan worden vastgesteld dat het aanbod met kussens op de markt door de jaren heen behoorlijk is toegenomen. Daar waar het vroeger mogelijk was om een keuze te maken uit slechts een handvol kussens is dat tegenwoordig toch wel even anders. Heel wat mensen kiezen er echter voor om zomaar een kussen in huis te halen. Op zich is dat natuurlijk hun keuze, maar het loont toch de moeite om hier wat beter over na te denken. Alleen door het best mogelijke kussen te kopen is het namelijk mogelijk om te kunnen genieten van een zo optimaal mogelijke nachtrust.

Over welke hoogte moet je kussen beschikken?

Een eerste belangrijk punt om rekening mee te houden bij een hoofdkussen kopen is de hoogte waarover ze beschikt. Het bepalen van de ideale hoogte van jouw kussen gebeurt eigenlijk steeds aan de hand van twee belangrijke functies, namelijk:

• Je kussen moet het gat opvullen welke zich bevindt tussen je hoofd en de matras;
• Je kussen dient voldoende ondersteuning te geven voor je hoofd;

In principe wordt er gesteld dat de ideale hoogte van een kussen varieert van acht tot twaalf centimeter. Let wel, des te breder je schouders zijn, des te hoger het kussen zal moeten zijn waar je gebruik van moet maken. Hou er bovendien ook rekening mee dat de hoogte van je kussen eveneens wordt bepaald door de hardheid van de matras. Bij het gebruik van een zachte matras geldt immers bijvoorbeeld dat je schouder verder in het kussen weg zal zakken. In dit geval is een lager kussen voldoende. Maak jij gebruik van een harde matras? In dat geval zal je dan weer willen kijken in de richting van een hoger kussen.

Klachten door het gebruik van een foutief kussen

Heel wat mensen maken in de praktijk gebruik van een te laag kussen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien geen probleem, maar dat is het wel. Een te laag kussen gebruiken kan er namelijk in de praktijk voor zorgen dat er schouderklachten zullen ontstaan. Een hoofd beschikt over een gemiddeld gewicht van zo’n vijf à zes kilogram. Wanneer er onvoldoende ondersteuning aan het hoofd wordt geboden kan dat gewicht mee gaan drukken op de schouderpartij. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat heel wat van de schouderklachten het gevolg zijn van langdurig slapen op een te laag kussen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, even goed het volledige aanbod met hoofdkussens op de markt onder de loep nemen voordat je tot aankoop over gaat is altijd een uitstekende keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *