houtlook tegels

Houtlook tegels voor de keuken en/of badkamer

We hebben voor dit jaar de verbouwing van de keuken gepland en onze nieuwe keuken is in bestelling. We grijpen de komst van de nieuwe keuken ook aan om daar de vloer te vervangen. Natuurlijk kunnen we kiezen voor een neutrale kleur plavuizen, maar we willen liever niet af van de houtlook in de huiskamer. Vandaar dat we gekozen hebben voor houtlook tegels.

Onze huiskamer heeft een open keuken. Op de vloer ligt een donker bruine laminaatvloer. Deze is doorgetrokken in de keuken. Het oogt heel mooi, alles heeft dezelfde kleur en dezelfde warme hout uitstraling. Maar, na verloop van de jaren beginnen we ook het nadeel van laminaat in de keuken te ontdekken. Er wordt ongemerkt veel water geknoeid en er valt bij het koken toch iets te vaak iets op de grond. De vloer wordt daarom vaker met een dweil schoongemaakt, wat geresulteerd heeft in omhoogkomend laminaat.

Vervanger van de houten vloer

Keramisch parket, een andere naam voor houtlook-tegels is een opvallend goed alternatief voor de traditionele houten vloer. De tegels zijn hard gebakken keramiek. Bijzonder hard en kras en slijtvast. Keramisch parket is geen gewone vierkante tegel, maar wordt gemaakt in de maten zoals je dat bij een gewone houten vloer of laminaat ook kent. De keramische ‘planken’ zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, maar zeker ook in verschillende breedtes. Zo is er voor elke ruimte een geschikte tegel. Hou je van een brede planken vloer, of kies je juist voor smallere planken om je ruimte te vergroten. Wil je een gewone rechte houten vloer of ben je fan van visgraat, laat je verrassen door de mogelijkheden van keramisch parket. Het hout effect wordt ook nog eens versterkt door de verschillende prints van houtsoorten en kleuren die verkrijgbaar zijn. Ben je op zoek naar een witte, neutrale houtlook, of juist naar een wat donkere kleur, zoals walnoot of eiken, het kan allemaal. Om je helemaal een hout gevoel te geven, heeft keramisch parket een speciale structuur waardoor je zelfs het gevoel hebt dat je op hout loopt.

Houtlook voor binnen en buiten

Wij kiezen er dus voor om de houtlook tegels in de keuken te gebruiken. De tegels absorberen geen vocht of vet en zijn dus makkelijk schoon te maken. Maar er zijn natuurlijk meer plaatsen in huis waar de tegels tot hun recht komen. Natuurlijk ligt het voor de hand dat je de tegels in de huiskamer kan leggen, als alternatief voor die grijze vierkante vloertegels, lekker comfortabel met vloerverwarming, maar wat dacht je van een badkamer met een mooie bruine houtlook. Speciaal voor de badkamer zijn er houtlook tegels met een anti-sliplaag verkrijgbaar.

Onze keuken grenst aan de achtertuin. En dezelfde houtlook tegels zijn er ook voor buiten. We spelen nu zelfs met de gedachte om buiten ons terras te voorzien van buiten tegels in hetzelfde motief als onze keuken. Zo brengen we buiten naar binnen en binnen naar buiten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *