Nieuwe inspiratie nodig voor in huis? Denk aan een PU gietvloer

Je huis modern maken? Of een hele nieuwe look geven? Een gietvloer is de key om dit te doen. Deze vloeren zijn ideaal, mooi en kunnen overal. Gietvloer over tegels is zelfs een mogelijkheid! Dit betekent dat je niet eerst je oude vloer eruit hoeft te halen. Hoe fijn is dat? Lees hier de tips van VHB Vloeren Nederland!

Gietvloer over tegels

​Deze vloer is een dunne gegoten vloer van ongeveer 3 mm. Het is een erg makkelijke vloer omdat het over een andere vloer gegoten kan worden. Gietvloeren hebben geen naden, hierdoor heb je een strakke en moderne look. 

Een gietvloer heeft aardig wat voordelen als je het laat gieten op een andere vloer. Meestal zijn vloeren wat dikker en kan je het niet boven een andere vloer plaatsen anders moet de deur ingekort worden. Bij een gegoten vloer is dit niet het geval je kan dit plaatsen over andere vloeren zoals tegels en de deur hoeft niet ingekort te worden.

Ook is het waterdicht dit betekent dat dit perfect is voor in een badkamer of keuken. Je hoeft

namelijk niet bang te zijn als je water of bijvoorbeeld eten knoeit. Gietvloeren zijn ook heel makkelijk schoon te houden en te krijgen.

Wanneer je deze vloer wilt gieten over tegels moet er wel opgelet worden dat er geen losse tegels zijn. Als er losse tegels zijn kan deze vloer niet geplaatst worden. Voor dat de gietvloer op de tegels wordt gegoten worden de tegels opgeschuurd. Soms hebben tegels veel niveau verschillen, wanneer dit het geval is kan een egalisatielaag goed helpen.

Waarom een gietvloer zo populair is

​Deze gegoten vloeren hebben niet 1 reden waarom het zo een grote trend is maar zelfs meerdere redenen. Deze vloer is bijzonder, dit komt omdat de vloer naadloos is. Een ruimte met een vloer zonder naden, dat maakt je huis mooi, strak en uniek.  Gietvloeren kunnen in vrijwel elke kleur geleverd worden. Zo is het echt een vloer wat bij jou past en bijna niemand anders heeft. Je kan het dus helemaal stijlen met de kleuren die jij wilt en bij jouw interieur laten passen.  Het is niet alleen een mooie gegoten vloer maar ook comfortabel. De vloer voelt zacht aan de voeten, dit komt doordat de vloer een beetje elastisch is en als het ware mee beweegt. Wanneer je niet houdt van schoonmaken is een gietvloer perfect. Doordat de vloer naadloos is komt er nergens vuil achter en het hecht zich niet snel aan de vloer. Een keer de stofzuiger overheen is dus perfect!

Inspiratie met een gietvloer

Ben je opzoek naar een moderne of Scandinavische stijl in je woning? Dan past een gietvloer hier perfect bij. Deze vloer past bijna overal bij en gaat met de tijd mee. Sommige mensen zijn bang dat een gietvloer hun huis saai en grauw maakt. Voeg een houten element toe zoals een tafel of bijvoorbeeld een mooi plant/ boompje en wij verzekeren je dat je woning dan allesbehalve saai is. Een gegoten vloer in de badkamer maakt het ruimtelijker en strak. Het is handig omdat het makkelijk schoon te maken is en natuurlijk fijn aan de voeten. Al met al past een gietvloer dus bij elke stijl, in elke ruimte en gaat het met de tijd mee.

Benieuwd naar meer inspiratie van gietvloeren? Lees onze andere blogs ook!

Bron foto: Pexels/pixabay

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *