eve matras

Mijn nieuwe Eve matras

Een van de dingen die ik bij mijn verhuizing heb achtergelaten was mijn bed. Dit bed, een prachtige hoge boxspring, heb ik ooit overgenomen van mijn broertje. Zeker de laatste maanden voor mijn verhuizing merkte ik dat ik steeds minder lekker ging slapen op dat matras. Ik heb hem een paar omgedraaid maar toch werd ik regelmatig met nek – en schouderklachten wakker. Mijn ex had hier geen last van dus hebben we toen besloten dat hij dit bed zou nemen.

Voor mij kwam toen wel de vraag wat ga ik voor mezelf aanschaffen. Wilde ik weer een boxspring of liever een los matras. En die vraag werd voor een deel al ingevuld toen ik van een kennis een bed kreeg. Een tweepersoons bed waarin gewoon een lattenbodem moest. Ik moest alleen nog op zoek naar een goed matras en dat is nog niet zo makkelijk.

Eve matras review

Op dat moment kreeg ik een mail van het bedrijf Eve. Een bedrijf welke toen nog alleen in Amerika en Engeland hun matrassen verkocht maar zou gaan starten op de Nederlandse markt. Of ik het leuk zou vinden om hun matras uit te testen. Alles kwam dus bij mekaar. Ik had een nieuw bed met een bijpassend matras. Ik had de site bekeken, contact gehad met Eve en reviews gelezen maar moet eerlijk bekennen dat ik redelijk sceptisch was. Ik kon niet zo goed geloven dat er een matras was welke voor elke slaaptype goed was. Of je nu houdt van een harde of zachte matras, het matras van Eve zou bij iedereen passen. En als jij van een zacht matras houdt en je partner van een hard matras dan zou je met de Eve matras gewoon een matras kunnen kiezen omdat elk deel van het traagschuim zich aanpast aan de persoon die er op ligt. Ik wilde dat eerst zien en dan pas geloven.

eve matras

Bezorging

Mijn kinderen hebben vol verbazing gekeken tijdens het uitpakken van het matras. In een grote doos zat opgerold een matras welke je opmaakt en dan uitvouwt het matras zich. Je mag er de 1e uren niet op om het matras de gelegenheid te geven zich naar zijn eigen vorm te vormen.
Toen we weggingen lag er nog een matras, de volgende dag lag er een “springkussen”. Althans zo beoordeelde de kinderen het matras. Het is namelijk een erg dik en zwaar matras.

De 1e nachten

Zoals bij elk matras moet je lichaam even wennen. Door de verhuizing en alles wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurd is had ik best veel last van mijn lichaam. Pijn in mijn schouders, nek en rug. De 1e dagen voelde ik dat natuurlijk nog steeds. Je moet namelijk altijd even wennen aan een nieuw matras. Bij Eve snappen ze dat en mag je 100 dagen proefslapen.
Eigenlijk merkte ik al best snel dat mijn klachten verdwenen. Ik werk ook 2 dagen in een winkel en sta dan de hele dag. Als ik thuis kom heb ik dan last van mijn benen en voeten maar na een nachtje slapen is dit weg. De matras zorgt er echt voor dat je met een uitgerust gevoel weer wakker wordt.

Gebruiksgemak

Het matras is erg dik. Mijn oude hoeslakens paste er niet op dus ik heb nieuwe moeten kopen. Het is ook mogelijk een speciale matrasbeschermer te kopen.

Een van mijn had de deur naar mijn slaapkamer niet goed dicht gedaan. Onze hond vond dat geen probleem want die was heerlijk op mijn bed gaan liggen. Net op de dag dat ik het beddengoed ging wassen. Toen ik thuis kwam bleek dat de hond een vlek op het matras veroorzaakt had. Ik was heel even bang dat ik de hele hoes er over moet halen maar gelukkig hebben ze bij Eve rekening met dit soort incidenten gehouden. Je kan de bovenkant er namelijk los van af ritsen. Ik kon dus gewoon het vieze bovendek even los wassen. De hoes makkelijk in de wasmachine en kwam er super schoon weer uit. Even ophangen en ik had weer een schoon bed.

Heerlijke nachten

Ik ben super tevreden over mijn matras. Elke morgen weer word ik uitgerust wakker. En niet alleen ik ben erg tevreden, ook mijn kinderen proberen toch wel vaak stiekem bij mij in bed te kruipen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *