Industriële stijl

Betonnen vloeren, ruwe houtsoorten en metalen meubelen. De industriële woonstijl is er één met veel industriële en vintage elementen. Ben jij ook een liefhebber van deze stijl? Dan is jouw droomhuis waarschijnlijk ook een prachtig oud klooster, grote industriële loft of oud fabriekspand met veel zwart, wit- en grijstinten gecombineerd met felgekleurde accenten. Uiteraard gevuld met stoere lockerkasten, ruime hoekbank stellingkasten, een robuuste tafel, industriële lampen en een prachtige apothekerskast. Heb je je droomhuis nog niet gevonden, dan zijn er talloze manieren om toch een mooie industriele stijl te creëren. Met het lezen van dit blog zal je inspiratie op doen zodat jouw huis straks ook een stoer karakter heeft.

industriele stijl

Natuurlijke materialen

De basis van een stoer interieur bestaat uit natuurlijke materialen: een betonnen vloer, houten tafels of leren meubels. De natuurlijke materialen hebben ieder op een eigen manier invloed op de woonruimte. Bijkomend voordeel is dat natuurlijke materialen veelzijdig zijn en dus goed met elkaar zijn te combineren. Bijvoorbeeld robuuste tv-meubels  van gerecycled teakhout.

Jarenlang zitcomfort

Eetkamerstoelen zijn tegenwoordig meer dan enkel eetkamerstoelen. De stoel kan ook ingezet worden om een extra zitplek te creëren. Met een comfortabele eetkamerstoel zul je langer genieten van borrels, hapjes of het samenzijn met familie of vrienden. Bekijk ook het assortiment van Dutchbone. Een avontuurlijk, jong merk dat perfect aansluit op de industriële trend.  

Finishing Touch

Nu de basis er staat is het tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten: woonaccessoires. Het zal niemand ontgaan zijn dat groen booming is. Groen, groener, groenst. Komt dat even goed uit dat een industriële stoere stijl vaak een beetje sober over kan komen. Dat zal meteen verdwijnen na het toevoegen van een aantal planten. Met planten bereik je meteen een warm interieur. Erg leuke en goedkope manier om de woonruimte op te fleuren. Een beetje lui of vergeetachtig? De cactus heeft zelden water nodig.

industriele verlichting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *