NIEUW bij Design on Stock: Tub bijzettafel, ontwerp Frederik Roijé

EEN IJZERSTERKE COMBINATIE

Tub heeft een frame van gecoat staal in een grafische vorm, dat in twee kleuren leverbaar is. Het stalen frame wordt gecombineerd met inlays in hout of kurk, die de bijzettafel een warme natuurlijke uitstraling geven. Het ontwerp is gebaseerd op een ouderwetse emmer, vandaar de naam Tub. Het hengsel maakt dat de bijzettafel makkelijk te verplaatsen is en de twee lagen bieden veel ruimte om accessoires op te zetten.

Frederik Roijé over Tub:

‘Een emmer is een bekend gebruiksvoorwerp. Maar daar is nog weinig mee gedaan, ik ken bijvoorbeeld geen designemmer of object dat op een emmer is geïnspireerd. Leuk om daar eens mee te spelen. De kenmerkende vorm van dit oeroude gebruiksvoorwerp heb ik vertaald naar een functionele en slank vormgegeven bijzettafel. Door het hengsel is deze – net als een emmer – makkelijk verplaatsbaar. Tub is vervaardigd uit gecoat staal, afgewerkt met inlays in essenhout of kurk en biedt door de twee lagen extra ruimte om te presenteren én te serveren. Perfect naast de bank of bij de luie stoel.’

Tub is medio oktober verkrijgbaar vanaf € 279,- per stuk via de erkende Design on Stock verkoopadressen. Het frame is beschikbaar in Concrete en Night en is te combineren met 4 verschillende inlays: Ash Natural, Ash Dim, Cork Natural en Cork Dim. Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

Over Frederik Roijé: Karakteristiek voor het werk van Frederik Roijé (1978) is het controversiële, de  verrassing. Zijn originele ideeën leveren ontwerpen op die perfect passen in deze tijd. Frederik Roijé studeerde in 2001 af aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn stages doorliep hij bij prestigieuze designstudio’s van Piero Lissoni in Milaan en Marcel Wanders in Amsterdam. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen studio in interieur- en productdesign. Zijn werk is te zien in musea in onder meer New York, Praag, Milaan en Tokio. “Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer. Ik ga voor objecten die het dagelijkse leven fijner maken. Het is mooi als je met de dingen waarmee je samenleeft een connectie hebt. Je gebruikt ze niet alleen, maar ze moeten je ook inspireren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *