Mooie voorjaars/zomermix : Cayenne in combinatie met Freesia

Mooie voorjaars/zomermix : Cayenne in combinatie met Freesia

Pantone, een bedrijf dat al meer dan 20 jaar toonaangevend is op het gebied van kleuren, heeft voor voorjaar/zomer 2014 de volgende top 10 aan kleuren samengesteld: Placid Blue, Hemlock, Violet Tulip, Paloma, Sand, Freesia, Cayenne, Celosia Radiant Orchid en Dazzling Blue.

kleur in het interieur

Prachtige, (pastel)kleuren die, wanneer, je ze als enkele kleur binnen een interieur gebruikt, al erg mooi zijn, maar juist wanneer je ze mét elkaar combineert, geven deze kleuren een absolute verdieping c.q. meerwaarde aan je interieur. Sand en Placid Blue bijvoorbeeld is een erg mooie mix, evenals Hemlock in combinatie met Paloma. Maar wat te denken van de primaire kleur Freesia in combinatie met het zachter ogende Cayenne?

Cayennepeper is eigenlijk gedroogde chilipeper, vernoemd naar de Zuid-Amerikaanse stad Cayenne, de hoofdstad van Frans Gyana. Zoals je in het moodboard hieronder kunt zien, geeft de kleur Cayenne een prachtige, warme, uitstraling aan je interieur.

roze kleur cayenne

De Freesia, ook wel Kaaps Lelietje der Dalen genoemd, is ontdekt in Zuid Afrika. De Freesia is er in verschillende kleuren, maar de meest bekende is toch wel de gele Freesia, waarvan gezegd wordt dat het betekent: “ik wil mijn vreugde met jou delen”. Zoals je in het moodboard kunt zien, heeft de kleur Freesia een zonnige invloed, die inderdaad vrolijk stemt.

gele kleur freesia

Kleuren die als ‘’trend’’ worden aangegeven, hebben vrijwel altijd een link naar zowel fashion als interieur. Uiteraard is een nieuwe garderobe in een trendkleur gemakkelijker aangeschaft dan het veranderen van je bestaande interieur naar een trendkleur, maar toch kun je, met een paar eenvoudige aanpassingen je interieur ook die nieuwe voorjaars/zomerlook geven.

Bijvoorbeeld door in een kamer één of twee muren of een deel van een muur te verven in de kleur Freesia of Cayenne of in een mix van beide. Door toepassing van een aantal accessoires in de kleuren Freesia//Cayenne krijgt je (woon)kamer dé ultieme sfeer in een mix van warm rood met vrolijk geel.

trendkleur in je interieur

Heel simpel, maar erg mooi is om bijvoorbeeld op een sidetable een aantal boeken in de kleur Cayenne neer te leggen/zetten. Misschien heb je zelf wel boeken in deze kleur in je boekenkast, maar je kunt ook prachtige boekensets zoals in het Moodboard Cayenne aanschaffen via Etsy, een website waar je handgemaakte producten, vintage items en creatieve materialen kunt kopen en verkopen, zoals bijvoorbeeld dit canvas doek in Freesia kleur. Kortom, door het verven van een enkele muur in een trendkleur met toevoeging van accessoires in een gecombineerde mix, kun je je interieur een geheel nieuwe look geven.

Op zoek naar kleurinspiratie? Laat je verrassen door Pantone. Inspiratie nodig voor je interieur? Volg het blog van Het Dansende Huis Verkoopstyling met maandelijks een uitgebreid artikel over (kleur in je) interieur en wekelijks Today’s Happinez met een moodboard en leuke tips.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *