NEXT NATURE

NEXT NATURE

Op alle nationale & international interieur beurzen was duidelijk de trend Natuur zichtbaar. Dit op alle manieren vertegenwoordigd, denk aan behang met levensgrote natuurvoorstellingen van tropische bloemen, dieren, vogels tot luchtpartijen. Meubelstoffen met bloem & dieren prints, abstract of juist grafisch. Natuurlijke materialen, maar met modern technieken vervaardigt, denk aan hoorn, hout, steen & zand, zodat er een nieuwe spanning ontstaat.

Deze trend speelt al een tijdje maar nieuw is de hernieuwde interesse in de Rariteiten kabinetten of Wunderkammers, dit is een vitrine waarin een verzameling van kunst en rariteiten kon worden bewaard. In bredere zin wordt ook de verzameling van voorwerpen die in een dergelijke kast werden bewaard als rariteitenkabinet aangeduid. Het concept was vooral populair in de 17e en 18e eeuw. De populariteit van het kunst- en rariteitenkabinet had te maken met het toenemend contact met exotische, tropische oorden na 1600, interesse voor planten en (fabel)dieren die wel of niet in bijbel voorkwamen.

Op de Maison & Object waren veel verschillende en intrigerende voorbeelden te zien. Prachtige opgezette vogeltjes, vlinders & vissen , koralen  & schelpen en ook de grote opgezette (wilde) dieren ontbraken niet.  Antieke en vintage stolpen gevuld vmet schedels, vlinders en andere naturalia! Prachtige veren in metalen lijsten zijn bijzondere decoraties aan de muur! Nieuw is de aanwezigheid van 3D geprinte neushoorns, krokodillen en gorilla’s in primaire kleuren, super mooi en echte eyecatchers! Wij zijn er in ieder geval gek op en kunnen geen genoeg krijgen van prachtige schedels aan de muur, de mooiste vlinders in een stolp en natuurlijk een heerlijk zacht fake furkleed op de grond of lekkere stoel. En wat dacht je van een aantal kussens op je bed of bank met bloemige of dierlijke prints, zoals vlinders of vogels en veren om je muren mee te decoreren? Daar raak je niet op uitgekeken.

paularutgersdesign.com

natuur behang

P1010242 kopie

P1010161 kopie

P1010264 kopie

prd stolpen

P1010178 kopie

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *