chesterfield

Mijn zoektocht naar een nieuwe bank

Onze bank is toe aan vernieuwing. Na 15 jaar trouwe dienst heeft hij het de laatste  jaren met drie kinderen, een enorme hond en een grote langharige kater zwaar te verduren gehad. En konden we in het verleden nog nieuwe hoezen bestellen is dat nu niet meer mogelijk omdat de fabrikant niet meer bestaat. Dus op zoek naar een nieuwe.

Eigenlijk is het ook niet erg om op zoek te gaan naar een nieuwe want deze ruime driepersoons is voor ons 5 persoonshuishouden toch enigszins te klein.

Mijn persoonlijke favoriet

Als de keuze aan mij zou liggen dan wist ik het wel. Hij staat al jaren hoog op mijn wensenlijst: de Chesterfield. Echt een bank welk opvalt als je binnenkomt. Welke je bijna lachend aankijkt met een blik dat jij heerlijk mag gaan plaatsnemen op zijn perfecte zitting. Ik vind het meesterlijk hoe men deze banken en stoelen bedacht heeft met zijn prachtige lijnenspel wat ontstaat door de gecapitonneerde rugleuning.

En nog mooier dan een nieuwe Chesterfield vind ik een oude Chesterfield. Zo’n bank waar je aan kan zien dat hij gebruikt is, waar kleine sporen van inzitten welke je doen afvragen welke herinneringen hier achter zitten. En het mooie van een echte goede Chesterfield is dat hij zelfs als oud gediende nog jaren mee kan. Vandaar dat er ook zoveel tweedehands  te koop zijn.

Wist je dat er naast de standaard Chesterfield nog veel meer mogelijkheden zijn? Er zijn zelfs moderne versie waarbij alles strak is.

moderne chesterfield

Eigenlijk kan je met een Chesterfield alle kanten op. Er zijn namelijk ook losse stoelen, barkruks en nog veel meer.

Ik heb eigenlijk maar 1 probleem. Helaas moet wel iedereen in het huis het eens zijn met het nieuwe zitmeubel en mijn gezin wil geen Chesterfield. De enige optie om op korte termijn mijn eigen Chesterfield te krijgen is door een bureaustoel van Chesterfield op mijn kantoor te zetten. En ooit, als ik echt een groot, kantoor heb komt er zeker een originele Chesterfield te staan en tot die tijd ga ik maar braaf mee op zoek tocht naar een standaard grijze familie hoekbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *