mijn tuininspiratie

Mijn tuininspiratie

Rate this post

We wonen nu een krappe vier maanden in dit huis en de verbouwingen beginnen langzaamaan op te schieten. In februari komt de dakkapel aan de voorzijde en in april aan de achterzijde. We kunnen dan echt de binnenkant helemaal gaan afwerken.

Maar naast de binnenkant moet ook de tuin echt aangepakt worden. De vorige eigenaar hield er van veel groen maar zij was alleen en had niet veel ruimte nodig. Wij zijn met zijn zessen en willen toch graag een redelijke eettafel in de tuin neerzetten. Daarbij stonden er 2 grote buxussen die vorige besmet zijn geraakt met het virus en dus nog verwijderd moeten worden.

Binnenkort gaan we dus ook starten met de tuin. In maart en april viert de helft van ons gezin zijn/haar verjaardag en dan is het wel fijn als we buiten kunnen zitten. Het ontwerp voor de tuin hebben we al in ons hoofd.

Aan een kant hebben we de conifeer van de buurman, deze mogen we niet weghalen. We willen daarvoor een bankje maken. Aan de andere kant hebben we een hoge schutting met klimop. Omdat aan deze kant huizen zitten willen we deze ook laten staan. De conifeer en klimop vormen de groene basis. Al het groen was we nu in de tuin hebben gaan we of weg doen of verplaatsen naar de voortuin. En dan leggen we achterin de tuin grote grijze tegels. De randen bakkeren we af met opsluitbanden van beton zodat naast de schutting met klimop nog een kleine groenstrook ontstaat waarin we planten kunnen plaatsen. Om het groen te doorbreken willen we passiebloem of Gloriosa voor de klimop plaatsen. Hopelijk gaat deze tussen het groen doorlopen zodat er een mooie kleurrijk geheel ontstaat.

Door het gebruiken van opsluitbanden ontstaat er een kleine plantenbak. Ik vind het erg leuk om daar een mooie combi te maken met hoge en lage planten zodat er een speels effect ontstaan.

Zoals je ziet het idee heb ik al in mijn hoofd, nu nog duidelijk op papier zetten voor de tuinman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *