Meubelontwerper Piet Hein Eek bundelt krachten met Canon

Meubelontwerper Piet Hein Eek bundelt krachten met Canon

Den Bosch, juli 2014 – Piet Hein Eek en Canon Nederland slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. De meubelontwerper krijgt in 2014 een Océ Arizona printer tot zijn beschikking om te experimenteren met digitaal printen op onder andere hout, metaal en glas. Daarnaast wordt de printer door Piet Hein Eek ingezet op de Dutch Design Week in Eindhoven op 18 tot 26 oktober 2014.

De Océ Arizona is een vlakbedprinter waarmee rechtstreeks op plaatmaterialen zoals Forex®, Dibond®, (Plexi) glas®, hout of PVC geprint kan worden. “Toen Canon mij benaderde, was ik direct enthousiast. De komende tijd zullen we veel experimenteren met de mogelijkheden van deze printer op hout en ideeën opdoen voor de Dutch Design Week. Bij het maken van mijn ontwerpen probeer ik altijd zoveel mogelijk te werken met materialen, technieken en ambachten die voorhanden zijn om zo efficiënt mogelijk te opereren. De combinatie van ambachtelijke materialen en digitale printtechniek gaat vast en zeker mooie resultaten opleveren”, aldus Piet Hein Eek.

“We zijn erg trots op deze samenwerking. De Océ Arizona is ontzettend veelzijdig. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe een succesvol meubelontwerper als Piet Hein Eek deze gaat benutten. Wij kunnen op onze beurt weer leren van de creatieve mogelijkheden en uiteenlopende toepassingsgebieden van onze printers”, vertelt Wouter Derichs, Channel Manager Graphic Arts & Industrial Canon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *