Metrotegels, perfect voor iedere keuken

Echte klassiekers, dat zijn metrotegels. Het is daarom, dat mensen de tegel al snel als ‘gewoontjes’ bestempelen. Maar start eens een zoektocht naar metrotegels, je zult zien dat ze in letterlijk iedere type keuken een meerwaarde kunnen hebben, en ze zijn ook nog eens ontzettend praktisch!

Metrotegels en landelijk 1

Frankrijk, de eerste metrotegel

De metrostations in Frankrijk moesten lichter, en daar is de metrotegel geboren. Wit en glans zijn een perfecte combinatie om de donkere tunnels lichter en ruimer te laten lijken. Het lichte en ruimtelijke effect is een fijn voordeel van deze tegelsoort. Al snel steeg de metrotegel in populariteit, vooral als keuken- en badkamertegel, want daar zijn ze uitermate geschikt voor.

De makkelijkste tegel die er is

Wat de metrotegel de makkelijkste tegel maakt, is dat de tegel ontzettend duurzaam is. De metrotegel kan namelijk tegen grote hoeveelheden afwaswater, is niet vatbaar voor vlekken ongeacht hoe hardnekkig het vuil is en ook de hitte van het gasfornuis vormt geen obstakel. Door bestendig te zijn tegen zoveel factoren, blijft de metrotegel jarenlang in een perfecte conditie. Zijn de tegels geplaatst, dan heb je er geen omkijken meer naar.

Aanpassen naar diverse woonstijlen

De basis van de metrotegel, is de rechthoekige vorm met afhellende randjes. Deze basis zorgt ervoor dat je de tegel letterlijk met alle soorten bouwmateriaal kunt combineren en dat de tegel in ieder interieur past. Wil je toch een twist geven aan het geheel, dan kun je spelen met de kleur, maar ook met de voeg. Kies je er namelijk voor om voor de, al bijna nostalgische, grijze voeg te gaan, dan creëer je een ware retro-look in de keuken. Kies je juist voor een voeg in dezelfde kleur als de tegel, dan creëer je een moderne uitstraling.

metrotegel metrotegel

Maar ook het tegenwoordig zeer populaire landelijke interieur kan gecombineerd worden met de metrotegel. Kies voor wit of juist Oud-Hollands groen, en combineer het geheel met hout. Dit zorgt voor een sfeervolle maar rustgevende uitstraling in de keuken, wat helemaal past bij landelijk wonen.

metrotegel metrotegel

Is de metrotegel jouw ideale tegel?

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van verschillende woonstijlen, maar er is veel meer mogelijk. Wil je een tijdloze tegel, die iedere interieurwijziging doorstaat, waar je geen omkijken meer naar hebt en jarenlang onbezorgd van kan genieten? Dan heb je de ideale tegel gevonden: de metrotegel.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *