woonkamer

Metamorfose woonkamer oude boerderij

Mijn naam is Karin Zandbelt, 44 jaarIk woon sinds een jaar in de achterzijde van een boerderij met mijn man en 2 kinderen. Het gedeelte waar vroeger de koeien stonden is onze leefruimte. De zware draagbalken doen aan die tijd herinneren. We hadden maar korte tijd om te verbouwen. Van tevoren hadden we een plan gemaakt. Het doel was om het karakteristieke van de boerderij te behouden. Maar de grote ruimte toch sfeervol te krijgen. De uitdaging voor mezelf zat hem met name in het sfeervol krijgen van zo’ n grote ruimte. Gelukkig is dat naar mijn idee wel gelukt.

Om dit te bereiken hebben we:

  • Het plafond en de wanden hebben gestuct.(zodat balken beter zichtbaar worden
  • De wanden lichtgrijs gespoten (wat meer sfeer geeft dan wit)
  • PVC vloer over tegelvloer met vloerverwarming gelegd (voor meer rust en eenheid)
  • Gordijnen opgehangen en een vilten schilderij gemaakt (voor betere akoestiek en meer sfeer)
  • Gekozen voor rustige kleuren met een accentkleur ( geeft ruimte en sfeer).

Kleurgebruik is heel belangrijk in een woning. De kleur moeten passen bij de bewoners maar ook bij het huis en de inrichting. Zelf maak ik al jaren muurschilderingen en andere muurdecoraties. Ik heb het vilten schilderij zelf beschilderd met een tekst die ons aansprak en laten spannen op een aluminium frame waar we rockwool in hebben gedaan om het geluid te dempen. Het inrichten van een woning en het decoreren van muren is mijn passie. Ik probeer in mijn werk iedere keer iets unieks voor iemand te maken.  Kijk op www.karinzandbelt.nl voor meer info.

Voor:

woonkamer

Na:

woonkamer grote eettafel boerderij woonkamer woonkamer inrichten turguoise

 

3 thoughts on “Metamorfose woonkamer oude boerderij

  1. Ik moet wel lachen om de tekst op dat schilderij: “”Sorry about the mess…” The mess? Ik mocht willen dat het er zo bij mij uit zag, ha ha! Maar jullie hebben het prachtig ingericht hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *