Behang in de woonkamer

Ik ben dol op behang. Wij hebben in elke kamer behang. In de woonkamer hebben we hem eigenlijk als noodzaak aangebracht. De stucadoor had een soort middel gebruikt waardoor het onmogelijk was om de muren over te verven. Toen we de muren gingen verven kregen we een schilferend effect en dat kregen we met geen mogelijkheid goed. Toen hebben we maar besloten de muren te behangen en daar ben ik nog steeds blij mee. Want in onze oude woning hebben we nu superstrakke muren. Daarbij is het voordeel van behang dat je snel een andere look kan geven aan een ruimte. En daarbij kan je ook echt patronen en designs aanbrengen.

Voor de woonkamer zijn er verschillende stijlen behang verkrijgbaar. Een van de meest gebruikte is de barok stijl:

barok behang goud

Bron: Graham Brown

barok behang zwart

Bron: Behangwebshop

barok behang

Bron: As-creation

Bloemenbehang

Voor de romaticus onder ons is er het bloemetjes behang. Zeker met de komst van het Pip behang zien we behang met bloemen veel meer in de woonkamer. Het is erg leuk om een muur met dit soort behang te doen. De muur achter de bank is hier erg geschikt voor. Van het behang dat over hebt kan je bijvoorbeeld de open ruimtes in je buffetkast beplakken om het patroon terug te laten keren in je interieur.Of beplak de binnenzijde van een letterbak met de restjes behang.

pip behang

Bron: Pip studio

bloemen behang

Bron: Graham and Brown

bloemen behang

Bron: Behangwebshop

Hout behang

Het behang met een houtpatroon is de afgelopen jaren ook erg populair geworden. Dit is gestart met het behang van Piet Hein Eek. Het gekleurde hout behang heeft in ontzettend veel tijdschriften gestaan en is vele malen gebruikt bij woonprogramma’s op tv.Daarna volgde andere merken ook met hout behang. Het hout behang is zo populair omdat hij op een makkelijke manier de natuur op een moderne wijze in je interieur brengt. Daarbij is het gewoon superleuk behang en makkelijk te combineren met alle interieurstijlen.

behang piet hein eek

Bron: Behangwebshop 

wall power rhythm eijffinger

Bron: Eijffinger

Heb jij ook behang in je woonkamer? Een hele wand of alleen een stukje?

Ik ga binnenkort mijn slaapkamer behangen met barok behang en voor mijn keuken heb ik een behang met een tekst. Ik ga hier een video overmaken en zal je dan behangtips geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *