Recyclen in je interieur

Recyclen in je interieur

Met recyclen je huis inrichten

Jaren geleden werd het recyclen van meubels ineens erg hot. We zatten in een crisis. We hadden minder geld te besteden en dus gingen we aan de slag met 2e hands meubelen.  In elke plaats werd wel een kringloopwinkel opgericht.

En nu jaren later zien we dat dit er alleen maar meer zijn geworden. Vele van ons recyclen nog steeds vanwege de kosten maar ook het milieu en duurzaam leven speelt steeds vaker een grote rol. We willen allemaal onze ecologische voetprint verkleinen. We willen minder produceren dus kopen we meer 2e hands. En voor je interieur is hier een hele grote markt voor.

Partijen als marktplaats of vinted staan vol met 2e hands spullen. De ideale plek dus om te slagen voor een nieuw servies, nieuwe kussentjes of een leuk bijzettafeltjes. Bij Bol.com kan je voor veel producten slagen met 2e kansjes.

Persoonlijk ga ik liever langs kringloopwinkels. Is een stuk gezelliger en je kan meteen zien wat je koopt. 

Recyclen d.m.v. budget wonen!

Eigenlijk kan je met hele goedkope artikelen je woning een metamorfose geven. Een paar tips van ons:

  1. Ga op zoek naar een houten pallet. Schilder deze in de kleur die je wenst. Koop bij de bouwmarkt stoere grote wielen en jouw nieuwe salontafel is klaar. En deze salontafel is ook leuk voor buiten. En als je hem combineert met tip 3 heb je gelijk een complete tuin loungeset.
  2. Een beetje goed zoeken maar ze zijn er echt. Oude kisten. Kisten waarin vroeger voedsel of andere waren vervoerd werden. Deze kisten, in allerlei vormen en maten, kan je prima gebruiken als extra stoel bij je eettafel. Kussen er op en je zit heerlijk. Maar de kistjes kan je ook gebruiken als salontafel of al bijzettafeltje. Het voordeel van een kist als tafel of stoel in je huiskamer is dat het weer extra opbergruimte geeft.
  3. Nog een tipje met een pallet. Wat dacht je er van een paar pallets op elkaar te leggen en hier bovenop een matras te plaatsen. Afhankelijk van hoe groot jij hem maakt creëer je op die manier een bankje, daybed of eenpersoonsbed.
  4. Gooi nu eens niet je lege wijnflessen weg. Zet er kaarsen in en groepeer deze op je tafel. Voor weinig geld een mooie sfeervolle tafel. Budget wonen.
  5. Wil je je huis nog meer inrichten met recyclen? Kijk dan eens op onze pinterest pagina vol recycle ideeën voor het interieur.

Vind je het leuk om zelf woonaccessoires te maken? Ben jij erg creatief?  Neem dan eens een kijkje op http://www.interieurinspiratie.nl/category/diy/ Want juist door het zelf maken van je woonaccessoires kan je goedkoop je huis inrichten.

Fotobron: welke.nl

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *