Keramische vloertegels

Keramische vloertegels of natuursteen; waar moet je op letten?

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitkiezen kan het zomaar voorkomen dat je wordt overspoeld met opties. Wil je een houten vloer of toch liever het gemak van een pvc-vloer? Wil je het liefst vloertegels, maar van welk materiaal dan? En kan er wel vloerverwarming onder of hoeft dat van jou eigenlijk niet zo? Ontzettend veel vragen en keuzes die je moet maken en daarom beginnen we graag bij de stenen vloertegels, waaronder natuursteen of keramische tegels. Dit zijn de verschillen en waar je op moet letten bij beide varianten.

Keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van aarde en mineralen en zijn een zeer duurzame keuze als je een nieuwe vloer wilt uitkiezen. Er zijn een aantal dingen waar je je goed op moet inlezen per soort keramische tegel. Dit is de hardheid, slijtvastheid, porositeit en de afwerkingsgraad. Er zit namelijk een behoorlijk groot verschil in kwaliteit tussen verschillende soorten keramische tegels. Met ceramicavloeren zit je eigenlijk altijd goed. Het belangrijkste is dat je een tegelvloer met keramische tegels kies die niet zo krasgevoelig zijn, zodat je niet door de eerste lagen heen gaat zien. Dit zou ontzettend zonde zijn, want je kunt vervolgens je volledige vloer beschadigen door deze tegen te vervangen. Keramische vloertegels zijn er in ontzettend veel varianten, diktes en formaten. De meest voorkomende zijn de vloertegels 60×60, welke voor een rustige uitstraling zorgen.

Natuurstenen tegels

Nu je weet wat de voordelen zijn van keramische tegels, vraag je je waarschijnlijk af waarom je nog zou kijken naar natuurstenen tegels. Toch moet je nog even verder lezen om erachter te komen, want ook natuursteen heeft zo zijn voordelen als vloer. Natuursteen is, zoals de naam al zegt, een natuurproduct wat tot tegels gevormd wordt. Het is en ontzettende duurzame grondstof wat tegen een flink stootje kan. Hierdoor is het iets sterker dan de meeste keramische tegels en blijft het langer mooi, omdat het niet uit verschillende lagen bestaat. Je moet wel rekening houden met het feit dat geen enkele tegel hetzelfde is bij deze variant, omdat het een natuurproduct is. Net zoals bij een houten vloer moet je het doen met hoe het product afgeleverd wordt. Uiteindelijk is de keuze tussen de twee varianten een kwestie van smaak in combinatie met budget en is er niet één van de twee een betere keuze.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *