Met een schone lei

Met een schone lei

Huis inrichten is leuk, maar vergeet een goed bijpassende inboedelverzekering niet

Verhuizen, opruimwoede, interne verbouwing. Allemaal redenen om ook eens goed naar de spullen in je woning te kijken. De meeste van ons hebben toch een soort van bewaardrang. Niet voor niets zijn staan de meeste schuren en zolders bomvol met spullen die we misschien ooit nog wel een keer willen gebruiken. Want stel je voor, wie weet heb je het ooit nog nodig. Maar meer rommel betekent ook meer onrust.

Stelregel voor je spullen

Ooit las ik op internet de volgende tip: Als je een item voor € 20,- nieuw kan kopen en je hebt het al een jaar niet gebruikt kan je het beter weg doen. Het levert je meer plezier/rust in je hoofd op dan de kosten die het met zich meebrengt om het opnieuw te kopen. Deze steltegel zorgt er voor dat je huis redelijk leeg blijft. Zeker nu in de loop der jaren de kringloop erg populair is geworden. Voor nog geen prikkie kunnen we spullen halen maar ook weer terugbrengen. Dat is niet alleen goedkoper maar ook nog eens beter voor het millieu.

Inboedelverzekering

En als je dan toch bezig bent plan dan ook een dag in voor je inboedelverzekering vergelijken. Want vele van ons zijn vaak niet goed verzekerd. Als je al heel erg lang verzekerd bent is het zeker de moeite waard om eens naar je polis te kijken. Grote kans dat je nog een standaard dekking hebt. Als je nu een nieuwe polis zal afsluiten is de dekking vaak een All-risk dekking. Dit is de meest uitgebreide dekking en in tegenstelling tot een standaard dekking is bij een All-risk dekking ook de schade die u zelf veroorzaakt (denk bijvoorbeeld aan omstoten van een glas drinken over de bank) verzekerd.

Niet alleen je dekking is erg belang, ook het verzekerd bedrag. Is er de laatste jaren veel veranderd? Gezinsuitbreiding of verbouwing? En wat dacht je van een andere baan met een hoger inkomen. Dit zijn zaken die meespelen bij het bepalen van je verzekerd bedrag. Het klinkt raar uit onderzoek van de verzekeraar blijkt hoe meer men verdiend hoe meer waarde men in huis heeft. Als je het geld kan besteden geef je het toch sneller uit aan een duurdere bank of tv dan toen je nog op een houtje moest bijten. Probeer dus minimaal 1 x in de 5 jaar naar je verzekeringen te kijken. En wie weet vindt je een goedkoper alternatief, kan je daar weer mooie spullen van kopen. Maar pas op, niet teveel he 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *