Je huis inrichten met Pasen

Paassfeer in je woning

Met de kerst brengt iedereen zijn huis in de kerstsfeer maar hoe kan je nu met pasen je huis inrichten? Zeker nu je huis in Paassferen brengen steeds meer anno nu wordt. Als ik boodschappen ga doen zie ik in de supermarkten en winkels al allemaal paasversieringen. Van paaseieren voor in je paastak tot houten haasjes die je leuk kan stylen met bijvoorbeeld tulpen. Er is heel veel mogelijk. En dat is ook te zien op internet want ik vroeg om paasideeen en werd overladen met reacties. Mijn facebookbericht kreeg ruim 90 reacties. Deze ga ik niet allemaal met je delen maar er zaten wel een paar hele leuke ideeën tussen. 

De leukste Paasblogs

Ik heb een selectie gemaakt tussen al die blogs en daarbij ben ik uitgegaan van 3 categorieën. De leukste paasblogs met paasrecepten, de leukste paasblogs met paasdecoraties en de leukste paasblogs met kinder zelfmaakideeen. 

Dit zijn de categorieën waar het omgaat bij Pasen, althans in mijn beleving. Gezellig eten met je gezin in een leuk, door kinderen, gedecoreerd huis. Natuurlijk speelt het geloof bij Pasen ook mee maar dit is een interieurblog vandaar mijn drie categorieën. 

Paasontbijt of paasbrunch

Het hoogtepunt van de paasdagen, gezellig samen tafelen. Wij zijn echte uitslapers dus voor ons is het een paasbrunch. Sinds 2 jaar zonder gezellig kaarslicht. Twee jaar geleden hadden we heel erg gezellig de tafel gedekt. Bos bloemen op tafel, kaarsjes aan voor net dat kleine beetje meer sfeer, kindjes in pyjama. Kortom een groot gezellig huiselijk tafereel. Tot halverwege de brunch mijn dochter een brioche broodje wil pakken. Ze lette even niet op en voor we het wisten stond haar mouw in de brand. Nu weet ik waarom alle kleding die hier in NL te koop is getest wordt. De vlammen waren oppervlakkig. Mijn man heeft met zijn handen de vlammen uitgeslagen. Gelukkig hebben beide er niets aan overgehouden behalve een spannend verhaal wat elke paasbrunch weer verteld moet worden. 

Recepten Paasmaaltijd

Wortelcroissant met zelfgemaakte eiersalade

Bij een paasmaaltijd horen eieren, eieren, eieren, verse broodjes en nog meer eieren. Ik heb een paar leuke recepten voor je gevonden: 

We beginnen met een recept van Anne-Marie. Ik heb Anne-Marie een tijdje terug mogen ontmoeten bij een event van Brabantia. Anne-Marie is echt dol op alles wat met voeding te maken heeft en deed deze inspiratie op haar blog Happy Kitchen. Zo ook dit recept wortelcroissant met zelfgemaakte eiersalade. Niet alleen erg lekker maar ook leuk om te zien. 

Recept: Wortel van croissantdeeg met zelfgemaakte eiersalade

Geverfde paaseieren

Inge en Elsar hebben ook een leuk idee op hun blog staan. Waarom zouden we saaie eieren serveren bij de paasmaaltijd? Zij bedachten een leuk idee met geverfde eieren die je ook nog eens gewoon kan opeten. 

Recept: Geverfde eieren met bloempjes

Paasborrel

Niet iedereen is een vroege vogel. Ook wij staan in het weekend, als we geen sportverplichtingen hebben, pas na tienen naast ons bed. Eerst even rustig wakker worden, kopje koffie op bed en dan naar beneden. Mijn man is geen ontbijter dus voor hem hoeft een ontbijt of brunch sowieso niet. En zo zijn er nog veel meer mensen. Manon heeft voor al deze late eters iets leuks en ook nog gezonds bedacht: de Paasborrel. Van blini’s tot topping, op haar blog legt ze het allemaal uit. 

Recept: Paasborrel met blini’s

En wat moet je nu met al die eieren die overblijven? Een ei is lekker, twee misschien ook nog wel maar wat doe je daarna met al die eieren? Eieiei weet daar wel raad mee. Op hun blog geven ze je 4 suggesties wat voor lekkers je met je eieren kan maken 

Recept: Overgebleven eieren

Vergeet niet om de tafel leuk te dekken. Bij Bol.com (handig want zij bezorgen thuis en zo kunnen wij veilig binnenblijven) hebben ze heel veel leuke items voor het dekken en versieren van je tafel. Van servet tot leuke accessoires.

Paasversiering

Naast een gezellige paaslunch is het ook leuk om je huis te versieren met paasdecoratie. Er zijn veel supermarkten of tuincentra die leuke paasversiering verkopen. Wil je liever niet de deur uit dan kan je ook slagen bij o.a. Bol.com, Dille&Kamille, Hema of Xenos. Maar je kan ook erg goed zelf aan de slag. Teksten voor je letterbord

Teksten voor je letterbord

Vele van ons hebben tegenwoordig een letterbord in huis. Het leuke aan dit bord is dat hij elke keer weer is aan te passen aan het op dat moment geldende thema. Verander je tekst bij een verjaardag, een feestdag of een seizoen. Dus ook met Pasen.

Irma bedacht allerlei leuke teksten die je kan toepassen op je letterbord. Combineer je letterbord met een andere paasversiering en creer op deze manier sfeervolle hoekjes in je interieur.

Bekijk alle teksten op: 5 teksten voor je letterbord

Gratis printable paas quotes

Heb je geen letter bord maar wil je wel werken met leuke teksten? Of wil je iemand op een leuke manier uitnodigen voor je Paasmaaltijd? Bianca heeft op haar blog 5 leuke Paasquotes verzameld. Deze kan je gratis downloaden.

Gratis Paasquotes downloaden: klik hier

Paasslinger

Paasversiering kan op allerlei manieren worden toegepast. Zo kan je een paastak gebruiken en daar allemaal leuke dingen in hangen. Je kan met bloemen en planten leuke sfeerhoekjes maken en daarbij gebruik maken van de bovenste twee tips maar Cheryl heeft nog een erg leuke toevoeging: De Paasslinger

Makkelijke te maken, aan te passen aan je kleuren en stijl van je interieur en overal toe te passen.

De werktekening vind je hier: Paasslinger DIY

Budget Paasdecoratie

Wist je dat leuke paasversiering niet veel hoeft te kosten? Elke laat je op haar blog zien hoe je voor een laag budget de leukste paasversiering kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje creativiteit

Zien hoe Elke dit doet?: Budget decoratie voor Pasen

Paasversiering maken met kinderen

Geef toe, eigenlijk versieren we het huis vooral voor de kinderen. Zij vinden het super leuk om de paastak te versieren, de tafel te dekken en broodjes in de vorm van een paashaas te eten. Dus als we het dan toch voor een groot deel voor de kinderen doen dan moeten we het ook samen met ze doen. Ik wil 4 leuke zelfmaakideeen met je delen. 

Paashanger van eierdozen

Dit idee van Krystle is super simpel, goedkoop en geeft een erg leuk sfeervol effect in je paastak. Maak samen met je kinderen gezellig hangers voor in de paastak. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn eierdozen, lijm, draad en papier. Deze DIY is geschikt voor alle leeftijden. 

Zelf aan de slag: Paashangers van eierdozen

Bestekhaasje

Je kind kan naast het versieren van de paastak ook meehelpen met het versieren van de tafel. Natuurlijk kan je dat snel en simpel doen door leuke servetten en/of een leuk tafelkleed neer te leggen maar je kan ook zelf aan de slag. Linda en Miranda hebben dit leuke idee op hun blog. Snel gemaakt maar wel met een bijzonder leuk effect. 

De template voor de haas vindt je hier: Bestek Paashaas zelfmaken

Paasei van klei maken

Deze leuke hangers zijn zo gemaakt. Je hebt er maar weinig voor nodig. Deze hangers voor de paastak zijn gemaakt met klei en een koekjes malletje. Dus zo klaar en erg leuk om met kinderen te samen te doen. 

Hoe je dit aanpakt? Lees het op de blog van Linda: Makkelijke paashangers

Paasmandjes maken

De eieren, of ze nu echt of van chocolade zijn, moeten ergens in bewaard worden. Nathalie heeft op haar blog er verschillende verzameld. Eentje van papier, eentje van lego, eentje van strijkkralen en nog veel meer. Bekijk alle mandjes op: Paasmandjes knutselen

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *