Met deze tips woon je veiliger

Met deze tips woon je veiliger

Ben je eindelijk redelijk tevreden over de inrichting van je woning? Dan is het wel van groot belang dat je de woning ook goed beveiligt! Op deze manier voorkom je namelijk dat er wordt ingebroken. Er zijn meerdere manieren om je woning te beveiligen. Ben je benieuwd naar hoe je de woning het beste kunt beveiligen? Dan vind je hieronder een aantal handige tips.

Zorg voor de juiste verzekering

Het is verstandig om je inboedel goed te verzekeren. Natuurlijk kun je de woning goed beveiligen, want voorkomen is beter dan genezen. Maar voor de zekerheid kun je het beste ook een inboedelverzekering afsluiten. Je kunt bijvoorbeeld voor een inboedelverzekering van FBTO kiezen. Mocht er dan toch worden ingebroken en je nieuwe TV is meegenomen, dan wordt deze in ieder geval vergoed. Bij FBTO kun je korting op je inboedelverzekering krijgen. Dit krijg je wanneer jouw woning goed beveiligd is. Hierdoor is de kans op inbraak minder wat voor beiden partijen positief uitpakt. FBTO biedt een korting van 15% op de inboedelverzekering wanneer jouw woning voorzien is van een politiekeurmerk veilig wonen, of wanneer je alarmsysteem voorzien is van een Borg certificaat.

Goede sloten

Het is misschien wel de meest voordehand liggende tip maar goede sloten kunnen inbraken voorkomen. Goedkope sloten kunnen makkelijk opengebroken worden, hierdoor kunnen inbrekers met weinig moeite in jouw woning komen. Goede sloten kun je herkennen aan het SKG-keurmerk. Zo zijn er bijvoorbeeld sloten met het SKG-keurmerk met drie sterren en sloten met twee sterren. Wanneer je zeker wilt zijn dat inbrekers de sloten niet openbreken dan kun je het beste kiezen voor de meest betrouwbare optie: een slot met een SKG*** cilinder. Belangrijk hierbij is dat het slot voorzien is met een kerntrekbeveiliging. Dit is een methode die inbrekers vaak gebruiken bij het inbreken in een woning.

Het plaatsen van camera’s

Een goede manier om je woning te beveiligen is het plaatsen van camera’s. Je kunt bijvoorbeeld camera’s aanschaffen waarmee je op afstand kunt kijken wat zich er in je woning afspeelt. Zo kun je de woning zelfs tijdens het werken bijvoorbeeld nog in de gaten houden. Het is wel van belang dat je het camerasysteem aanzet en dat je de batterijen niet vergeet te vervangen. Veel mensen stellen dit te lang uit, omdat ze toch geen inbraak verwachten. Bovendien is ook de kwaliteit van de camera’s van groot belang. Als er een inbraak voorkomt, dan wil je natuurlijk ook dat de gezichten van de daders er herkenbaar opstaan. Plaats de camera’s op strategische punten, zodat alles goed zichtbaar is. Als de camera’s zichtbaar zijn, dan kunnen deze potentiële inbrekers ook afschrikken.

Het plaatsen van een alarmsysteem

Een andere optie is het plaatsen van een alarmsysteem. Dit kun je uiteraard ook doen in combinatie met het plaatsen van camera’s. Op deze manier is je woning al helemaal goed beveiligd. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen waarvoor je kunt kiezen. Het is bij het kiezen van een alarmsysteem belangrijk dat je voor kwaliteit kiest, net als dit bij camera’s het geval is. Goede alarmsystemen kunnen erg prijzig zijn, maar ze zijn het geld absoluut waard als ze een inbraak voorkomen. Het is helemaal geen slecht idee om de verschillende alarmsystemen eens met elkaar te vergelijken. Hierbij is je budget uiteraard belangrijk. Bij een klein budget is het belangrijk dat een inbreker afgeschrikt wordt. Dit kan met een bewegingssensor waarna er een alarm afgaat. Wanneer het budget wat groter is kom je al gauw uit bij een alarm dat verbonden is met en beveiligingsbedrijf.  

Kies tenslotte voor een alarmsysteem met een Borg certificaat om zo dus extra korting op je inboedelverzekering te ontvangen. Borg certificaten worden uitgegeven aan betrouwbare beveiligingsbedrijven.

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *