Made

MADE.COM laat zien hoe een zen huis de sleutel is tot succes op de werkplek

 • Academisch onderzoek naar de vijf belangrijkste kenmerken van de werkplek laat de belangrijkste pijlers voor succes zien: Emotionele stabiliteit, openheid en aangenaamheid
 • Een zen thuisomgeving heeft bewezen werkstress te verminderen, zodat werknemers klaar zijn om aan de nieuwe dag te beginnen
 • Groene planten zijn bekende natuurlijke genezers en het toevoegen van natuurlijke invloeden aan het huis verhoogt de positiviteit
 • MADE.COM en de wereldberoemde Color & Design psychologie expert Karen Haller geven tips voor om je huis te stylen voor de meest succesvolle versie van jezelf

Oost, West, thuis best; een ruimte om volledig tot rust te komen en op te laden na een lange dag op kantoor. Deskundigen beweren dat een zen huis kan leiden tot voordelen die verder gaan dan bakstenen en mortel, waarbij een mindful huis wordt gekoppeld aan persoonlijkheidskenmerken die worden geïdentificeerd als de belangrijkste drijfveren voor succes op de werkplek. Volgens academische psychologen is de top vijf van succes kenmerken van de werkplek: Emotionele stabiliteit, openheid, extraversie, consciëntieusheid en vriendelijkheid.

De voordelen van het creëren van een toevluchtsoord in huis worden bevestigd door color & design psychologie expert Karen Haller, die bevestigt: “Het creëren van een huis dat je oplaad en inspireert is een integraal onderdeel van hoe we onszelf projecteren in de wijde wereld van carriere”

MADE.COM heeft de SS19-collectie – Now & Zen – ontworpen als reactie op de verschuiving van de wereld naar meer bewust leven. Design Director, Ruth Wassermann, identificeert vier belangrijke aspecten om een zen omgeving in je huis te bereiken en hoe het succes kan versterken.

1. Breng buiten naar binnen

Emotionele stabiliteit wordt genoemd als de belangrijkste pijlers voor prestaties op de werkplek, en de eenvoudigste manier om een stemming op te roepen is door de natuur naar binnen te brengen. Kamerplanten en bloemen zijn krachtige stemming boosters, die de lucht zuiveren en werknemers gelukkig en gezond houden. Stadsmensen die weinig ruimte hebben, kunnen nog steeds profiteren van de voordelen van een groen huis; Pinterest heeft zoekopdrachten naar verticale tuinen zien stijgen met 287% in 2019. “Groene planten zijn bekende natuurlijke genezers, die positiviteit stimuleren en de lucht reinigen. Tijd doorbrengen met de natuur is van fundamenteel belang om de stress van het stedelijke leven te verminderen “, zegt Karen Haller.

MADE heeft de populariteit van op planten georiënteerde producten met 346% zien stijgen in 2019. Als planten niet jouw ding zijn, probeer dan andere natuurlijke materialen te gebruiken, zoals geweven rotan of licht hout.

2. Declutter

Opgeruimde ruimte, opgeruimd hoofd – Marie Kondo heeft ons de kunst geleerd om onnodige rommel op te ruimen en juist dingen te bewaren die vreugde opwekken. Een heldere geest stelt werknemers in staat open te staan voor nieuwe uitdagingen, een ander belangrijk kenmerk van succes.

Haller: “Het verbannen van rommel kan ruimte in de geest creëren. Verwijder alle afleidingen die emotionele rommel veroorzaken, waaronder mogelijk overmatige kleuren. Alles dat te veel lawaai creëert, leidt tot een gevoel van overweldiging. Het huis verlaten met een gerestaureerde, geklaarde geest helpt ons de dag aan te pakken, zonder ons mentaal moe te voelen. “

3. Wees bewust van kleur

Werk- en vrijetijd ruimtes, zoals thuiskantoren of keukens, profiteren van energieke accentkleuren of gedurfde prints. Pinterest zoekopdrachten voor helder geprint behang zijn met meer dan 400% toegenomen, en MADE zag de populariteit van statement collecties, zoals Jangala, stijgen in 2019.

Karen Haller, zegt: “Juist door het gebruik van kleur kunnen we veranderen hoe we ons voelen, denken en handelen. Onszelf omringen met kleuren waar we van houden, kan gelijk onze positiviteit en motivatie verbeteren. Of je nu kiest voor heldere en energieke kleuren of rustige en serene tonen, je eigen smaak uitvergroten zal je helpen om op je best te presteren op de werkvloer.”

4. Mood boosting geuren

Geuren kunnen de stemming van een ruimte transformeren, de zintuigen prikkelen en therapeutische kwaliteiten met zich mee brengen.. Gemberolie kan bijvoorbeeld stress, vermoeidheid en angst verminderen en de concentratie en nauwkeurigheid verhogen.

Pinterest heeft een golf van zoekopdrachten naar gemberolie gezien, een stijging van 659% ten opzichte van vorig jaar. Ruth Wassermann merkt op: “Geuren zijn een geweldig tegengif tegen de sensorische overbelasting van het drukke stadsleven, en zijn ook geweldige triggers van emotie en geheugen. Uit persoonlijke ervaring kunnen ze worden ingezet om de geest te concentreren op de taak die voor de hand ligt, waarbij muscle memory wordt geactiveerd om de klus te klaren. “

OVER MADE.COM

 • MADE.COM vindt dat iedereen toegang moet hebben tot geweldig design en is toegewijd om dat mogelijk te maken.
 • Met een intern design team en geweldige samenwerkingen met ontwerpers als Supermundane, Darkroom London’s Rhonda Drakeford en Tom Pigeon verandert MADE.COM iets revolutionairs aan het traditionele inkoopmodel. Ze werken nauw samen met fabrikanten en ambachtslieden over de hele wereld om consumenten unieke meubels en woonaccessoires aan te bieden voor betaalbare prijzen.
 • MADE.COM lanceerde het eerste crowd-sourced en crowd-funded design platform TalentLAB. Het platform nodigt designers van over de hele wereld uit om een design in te dienen. Wanneer een ontwerp voldoende stemmen ontvangt, ontfermt MADE.COM zich over de productie en verkoop van het design. Elk jaar lanceert het platform 200 nieuwe ontwerpers.
 • Het assortiment van designs breidt zich steeds meer uit, met een groei van 40% ten opzichte van begin 2016 en telt nu zo’n 4500 producten. De collectie wordt voortdurend vernieuwd, met de lancering van gemiddeld twee nieuwe collecties per week.
 • MADE.COM is ijzersterk in ontwerpen en het maken van meubels, maar heeft daarnaast met succes de categorieën lifestyle, leisure en gifting geïntroduceerd. De nieuwste toevoegingen zijn bedden en accessoires voor huisdieren, ontworpen door het in-house MADE Studio team.
 • Als een verlenging van de MADE.COM website, heeft de retailer een groep van innovatieve showrooms wereldwijd, die de fysieke en digitale product experience combineren door de klant te informeren en enthousiasmeren, voordat ze hun aankoop online doen. MADE.COM heeft momenteel 6 showrooms, waaronder de flagships in Londen en Parijs.
 • Momenteel heeft MADE.COM meer dan 500 medewerkers in dienst in het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië en staat onder leiding van Philippe Chainieux, voormalig CEO van Meetic, een beursgenoteerd bedrijf in Frankrijk en een afdeling van de IAC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *