Met deze elementen pimp je je tuin

Nu de zomer volop is aangebroken en we veel meer buiten zitten, willen we ons buitengedeelte ook een beetje leuk aankleden. Wanneer je de grote meubels als een tafelset hebt staan, begint het pas echt met leuke accessoires. In dit blog gaan we de accessoires behandelen waarmee je jouw tuin, balkon of dakterras helemaal zomerklaar maakt.

Tuin

Wanneer je een huis hebt met een lekkere tuin, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden om je tuin aan te kleden. Spullen die echter niet kunnen ontbreken in je tuin is een lekker tuinset en loungeset. Niks is namelijk leuker dan lekkere zomeravonden bbq’en met je vrienden in je tuin. Andere aspecten die jouw tuin helemaal af maken zijn bloemen. Bloemen zorgen niet alleen voor kleur in je tuin, maar zijn ook nog eens goed voor de flora en fauna. Tegenwoordig zijn er ook makkelijke lampen die op zonne energie werken. Hierdoor heb je geen last meer van lege batterijen. 

Balkon

Als je een balkon hebt dan ben je iets beperkter in de mogelijkheden om je balkon aan te kleden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en maten van een balkon. Elementen die op elk balkon passen is wel een bistro setje waar je zowel lekker koffie kan drinken of kan eten. Ook zijn balkonbodems van verschillende materialen gemaakt en kan de vloer een lelijk aanzien hebben. Een oplossing hiervoor is om gebruik te maken van een vloerkleed voor buiten. Niet alleen handig om de lelijke vloer te bedekken, maar ziet er ook gelijk heel sfeervol uit. Wat ook niet kan ontbreken op een balkon is een lamp van slingers en voor wat privacy kan je gebruik maken van een balkonbeschermer van riet. Met deze elementen zorg je ervoor dat je balkon in één keer meer sfeer krijgt en hoeft het je niet al te veel geld te kosten.

Dakterras 

Dan komen we aan bij het dakterras. Een goede basis voor een dakterras is de vloer, de meeste dakterrassen hebben een vlonder als ondergrond. Net als bij een tuin kan een lekker tuinset of loungeset hierop niet ontbreken. Ook planten en bloemen maak een dakterras sfeervoller. Ook kan je bij een dakterras gebruik maken van een vloerkleed. Alle buitenkleden bieden een bescherming voor zowel de zon als de regen en zijn ook makkelijk te onderhouden.

Voor alle buitenruimtes zijn er accessoires die je kan gebruiken om er heerlijke zomeravonden door te brengen. Hier vind je nog meer leuke tips die helpen bij het inrichten van jouw tuin.

Foto door Trung Nguyen

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *