Bloemen in je interieur toepassen

Nu de herfst zijn intocht heeft gedaan zien we de tuin steeds meer veranderen. De groenblijvers zijn er nog, maar de meeste bloemen zijn ondertussen wel verdwenen. En als je een echte bloemenliefhebber bent wil je het liefst zoveel mogelijk bloemen in je omgeving terug zien komen. Gelukkig zijn daar hele goede oplossingen voor.

Haal de bloemen gewoon naar binnen. En daarvoor hoef je niet elke week een nieuwe bos bloemen te kopen. Er kan veel meer. Zo kan je een bloemenpatroon op diverse manieren laten terugkomen. Denk daarbij aan een schilderij, de kussens op de bank of de rolgordijnen aan het raam. Ook zijn er nog meer manieren om veel bloemen in je interieur te hebben.

Bloemenpatroon

Laten we beginnen met het toepassen van een bloemenpatroon. Er is een groot assortiment aan producten met een bloemenpatroon. Nu denken we daarbij al snel aan kussens of een schilderij maar er zijn nog veel meer items op de markt.

Zo heeft het merk Rozenkelim vloerkleden met allerlei bloemenpatronen. Wil je je bloemenpatroon op een andere manier laten terugkomen in je interieur dan zijn er ook vouwgordijnen met bloemenpatroon te koop. Door het gebruik van vouwgordijnen maak je je interieur gelijk een stukje romantischer wat ik persoonlijk erg vindt passen bij een bloemen interieur. Daar hoort geen modern interieur bij maar een interieur met mooie houten materialen en zacht stoffen. 

Behang met patroon

Wil je het groter aanpakken dan kan dat ook. Natuurlijke designs zien we overal in terug.

Voor een groots effect kan je een muur met bloemenbehang decoreren. Merken als Esta Home en Eijffinger hebben een hele grote collectie. Of je nu houdt van bloemen in donkere kleuren zoals rood en blauw of liever gaat voor pastelkleuren. Er is in elke kleur wel een behang te vinden dat bij jou past. Je kan zelfs kiezen voor behang met bloemen van onze Nederlandse grootmeester Van Gogh. Van zijn schilderij de amandelbloesem is een behang gemaakt.

Als je gebruik gaat maken van behang dan zou ik wel het bloemenpatroon verder niet al te veel terug laten komen. Hierdoor voorkom je dat het een drukke bedoeling wordt. Kijk welke kleuren er in het behang zitten en laat deze kleuren terugkomen in de kussens, bank of raamdecoratie. 

Nepbloemen

Wil je liever snel en eenvoudig wisselen met bloemen, dan is er een hele makkelijke manier om bloemen aan je interieur toe te voegen. Maak gebruik van nep bloemen. Het assortiment hiervoor wordt steeds groter. En in tegenstelling tot vroeger kan je soms het verschil niet meer zien tussen een nep bloem en een echte. Ook de iets goedkopere woonwinkels bieden tegenwoordig al goede nep bloemen aan.

Plaats een boeket bloemen op je eettafel of op een bijzettafeltje. Ben je helemaal dol op bloemen dan kan je natuurlijk op verschillende plekken een boeketje neerzetten. En als je het afwisselt lijkt het net alsof je elke week een nieuw boeket hebt gekocht. 

Waar je ook voor kiest, je zult in ieder geval ook tijdens de donkere wintermaanden kunnen genieten van bloemen in je interieur.

Foto van Pickawood on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *