Mediterrane tuin

Wil je ook meteen een vakantiegevoel krijgen zodra je de tuin instapt? Beleef en geniet dan in jouw eigen achtertuin van de warme mediterrane sfeer. Met deze handige tips hieronder tover je de tuin om in een zomerse mediterraanse tuin.

mediterrane tuin

Veel kleur

In de mediterrane tuin wordt veel kleur gebruikt, veel terracotta tinten, maar daarnaast zie je ook vaak kleuren als limoengroen, romig wit, donker indigoblauw en donker karmozijnrood.

Typische beplanting

Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste beplanting. Niet alle planten die in de mediterrane tuin worden toegepast zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat. Informeer daarom eerst of de planten goed tegen de kou kunnen, en zo dus ook de winter kunnen overleven. Een vijgenboom en olijfboom zijn typische planten voor de mediterrane tuin. Deze moeten op een zonnige plek staan en de bodem moet goed gedraineerd zijn. Zorg ervoor dat er tijdens de tuinaanleg in de buurt van de palmen grindgaten in de grond worden gemaakt, zodat het water goed weg kan. Planten zoals lavendel, rozemarijn en jasmijn horen ook helemaal thuis in de mediterrane tuin. Het is leuk als je ze plaatst in gekleurde potten of manden.

mediterrane tuin tegels

Bestrating

De bestating is sfeerbepalend in een tuin. Kies daarom voor tuintegels met warme tinten. Een vlondervloer is bijvoorbeeld mooi voor in de mediterrane tuin en is erg makkelijk te onderhouden. Daarnaast is een combinatie van natuursteentegels in wildverband en betonnen waalformaten ook een goede keus. Of je kunt ervoor kiezen om de hele tuin te bestraten met natuursteen. Kleed het dan aan met gekleurde bloempotten en tapijten, zo ziet het er al een stuk gezelliger eruit.

Lekker loungen

Dit is wel het belangrijkste onderdeel van de mediterrane tuin, een loungebank is hier namelijk onmisbaar. Heerlijk genieten en relaxen in de tuin kun je alleen op een lekkere loungebank. Plaats gekleurde kussentjes op de loungebank om het geheel helemaal gezellig te maken. Tot slot maak je de mediterrane tuin helemaal af met Arabische tafeltjes, Oosterse lampen en gezellige kaarsen. Je kunt dan heerlijk wegdromen in de mediterrane sfeer, en dat gewoon in jouw achtertuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *