metod ikea

Mijn 1e indruk van Metod Ikea

Ik was uitgenodigd door Ikea om kennis te komen maken met de Medot. Onder het genot van een heerlijke lunch met uiteraard de typische “Ikea” hapjes startte de bijeenkomst. Zalm, haring, heerlijke garnalen salade en natuurlijk de Zweedse balletjes zorgde voor een goede basis.

Na 20 Faktum vond Ikea het 7 jaar geleden tijd voor een verandering van hun keukensysteem. Niet omdat het oude systeem niet meer goed was maar omdat er een verschuiving plaatsvindt van hoe wij de keuken gebruiken. Omdat we steeds meer wonen in onze keuken en dit ook steeds vaker de plek is waar we lezen, ons huiswerk doen of samenzijn met familie/vrienden is Ikea gaan kijken hoe zij hier op aan konden sluiten. Men is gaan onderzoeken wat de wens was. Dit heeft men mede gedaan door onder andere echt op huisbezoek te gaan.

Met het nieuwe systeem speelt men in op de behoefte aan veel opbergmogelijk maar biedt ook een flexibel en modulair systeem waarbij rekening wordt gehouden met alle wensen die we hebben. Of je nu groot bent of klein. Veel of weinig tijd hebt om te koken. En natuurlijk houdt men net als iedereen rekening met de duurzaamheid van het product.

Na de presentatie werden we rondgeleid langs de nieuwe modellen. Deze wisseling van systeem is een van de grootste wisseling in de geschiedenis van Ikea. In een kort tempo zijn alle winkels omgebouwd. Ikea liet ons een paar prachtige exemplaren van de nieuwe Metod zien. Van modern tot landelijk van wit tot kleurrijk. Doordat ze werken met verschillende maten is er zoveel mogelijk met Metod.

Nog een aantal leuke feitjes:

  • Nederland staat in de top tien van de keukenmarkt
  • Gemiddeld wisselen we om de 19 jaar van keuken
  • Een groot deel van het Ikea personeel wordt hier in Nederland opgeleid. Dit mede omdat wij allemaal erg goed engels spreken en dit dus makkelijk communiceren is. Delft vlakbij grote luchthavens ligt dus makkelijk te bereiken
  • De mensen uit de Ikea gids gewoon medewerkers en gezinnen van Ikea zijn (uit betrouwbare bron van Constance van Shoppen.blogo.nl)

Ben je ook benieuwd naar het nieuwe systeem? Op zoek naar een nieuwe keuken? Kijk dan eens naar METOD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *