Free spirit

Creativiteit in de woonkamer: Free Spirit

Een opvallende woontrend voor de lente en zomer van 2014 is Free Spirit. Met functionele meubels, opvallend design en simpele vormen transformeer je je woonkamer in een inspirerende, gezamenlijke werkplek.

free spirit

Inspirerend en creatief
Hornbach heeft ook dit jaar weer onderzoek gedaan naar de woontrends van de zomer. Een van de trends omschreven de stylisten als Free Spirit. De woonkamer moet daarmee zowel een creatieve ruimte worden als een gemeenschappelijke werkplek. Het is echt een woontrend voor de vrijzinnigen onder ons. Voorbeelden die genoemd worden: bureaulampen aan de muur, oppervlakten met schoolbordverf en oude, vintage stoelen.

Trendkleuren
Het zegt je zo waarschijnlijk niet veel, maar dit zijn de kleuren die bij deze trend horen: Cherry Tomato, Saling Grey en Riviera Blue. Ook Clementine, Flamingo, en Midnight Sea worden gebruikt.  Je kunt de kleuren afwisselen met witte muren, maar deze hoeven niet overal neutraal zijn. Zoals je in de foto kunt zien, kun je het afwisselen met kleur en patronen.

kleuren free spirit

Functionaliteit
De ruimte moet uitdagen tot creativiteit en samenwerken faciliteren. Vandaar dat de meubels functioneel en flexibel moeten zijn. Zo vind je gemakkelijke zitmeubels, handige poefs en stalen stellingkasten. Een originele accessoire is een bijzettafeltje die bestaat uit een stapel tijdschriften. Leuk om zelf te maken!

De eenvoudige vormen komen terug in de kasten en poefs. Een kleine, lichte poef zorgt voor meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Bij neckermann.com kun je veel meubels en woonaccessoires vinden, zoals deze leuke poef, die de perfecte kleur heeft voor een Free Spirit omgeving. De kubusvormige poef creëert een extra zitplek maar kan ook als tafeltje gebruikt wordt: precies wat je nodig hebt. Een leuke vintage stoel of bank scoor je op Marktplaats of bij je lokale kringloop.

Inspiratie nodig? Of wil je de overige trends zien van deze zomer die Hornback heeft onderzocht? Kijk dan eens naar de vier woonwerelden Free Spirit, Green House, Golden Classics en High Elegenace

Afbeeldingen credits: Hornbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *