Marmer je huis

Marmer je huis

Marmer is gemetamorfeerd kalksteen, bestaande uit zeer puur calciumcarbonaat. Het woord “marmer” komt van het Griekse woord “marmaros” dat “glanzende steen” betekent.

Marmer wordt veel in de beeldhouwkunst gebruikt. De steensoort kan soms een ietwat kitscherige uitstraling hebben,en kil overkomen maar kan ook voor een elegante en klassieke sfeer in huis zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vloeren, baden, prachtige trappen en wanden in de keuken of de badkamer. Maar heel nieuw zijn de meubels en andere gebruiksvoorwerpen die tijdens de Milaan Design week en de Salon de Mobile getoond werden.

Marmer is niet meer hoogglanzend maar mat en krijgt hierdoor een fluwelige uitstraling. Elke vorm en afmeting kan gemaakt worden met de nieuwste technieken. De gevraagde vorm wordt 3D gescand en in marmer uitgehakt door robots. (Robot City) Alles is mogelijk! Ook worden de nieuwste technieken verwerkt in combinaties met klassiek marmer, bijv een marmeren zitelement /tafel met een onzichtbaar oplaadpunt voor mobiele apparaten & een prachtig gevormde kachel voor in zwembaden & sauna’s.

Kleinere meubels & gebruiksvoorwerpen zijn er in overvloed : bureautjes, opbergdozen, bijzet tafeltjes, dien – en snijplanken , vijzels, vaak worden deze gebruiksvoorwerpen gecombineerd met hout of metaal voor een moderne en zachte uitstraling.. Waar je het ook gebruikt, marmer is hip.

paularutgersdesign.com & webshop : bypaularutgersdesign.nl

marmer

marmer stoel

badkamer marmer

marmer

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *