grote tuinpotten

Een tuin heeft weinig nodig

De tuin met weinig middelen

Als mensen aan de tuin denken denken ze meteen aan paradijzen vol weeldige bloemen en plantenprachten. En dat terwijl je ook met weinig middelen een prachtige tuin kan maken. Je moet dan wel kiezen voor de juiste materialen.

1. Kies een mooie tegel uit. Kies er een uit die past bij de rest van de tuin. Kijk daarbij naar de kleur van de schutting of misschien de stenen muur die in je tuin staat. Let ook op de combinatie met je houtwerk van je kozijnen. Welke kleur is dat? Zorg dat je tegel daarbij matcht. Ga ook het liefst voor een grote tegel. Hoe groter hoe minder onderhoud. Persoonlijk vind ik een grijze basis altijd erg mooi. Door elk jaar te werken met een andere kleur accessoires wordt je grijze basis nooit saai.

2. Ga voor planten in grote potten. Liefst reuzepotten want dan heb je er soms aan 2 al genoeg. Zet deze op een plek waarbij ze je niet in de weg staan maar je wel weer een heerlijk schaduwplek kunnen bezorgen. Omdat je gebruik maakt van grote potten moet je er wel bomen, struiken of bloemen in doen die winterhard zijn. Je brengt ze namelijk niet even naar je garage als het vriest. Daarbij als je echt een grote boom kiest zou dit niet eens passen.

grote potten
Bron: http://www.oldtownfiberglass.com/project-gallery/

 

boom in potten
Bron: http://www.mylandscapes.co.uk/10-best-ideas-for-pots-and-planters-in-a-modern-city-garden.htm

Om de potten nog meer aandacht te geven kan je er voor kiezen om ze ’s avonds in de spotlight te zetten. Of plaats kleine lampjes in de pot en laat deze ’s avonds de boom verlichten.

3. Natuurlijk heeft de tuin ook zitgelegenheid nodig maar als je nu echt je tuin minimaal wilt inrichten is het een beetje jammer als je er een standaard loungeset of tuinstoelen in gaat zetten. Toch wil je natuurlijk willen genieten van je tuin. Een zitzak/b-bag is daarom ideaal. Het geeft je de mogelijkheid om ze op te bergen als je hem niet wilt gebruiken waardoor je een tuin overhoudt zonder poespas en alleen dat wat jij nodig acht. De tuin oogt hierdoor ook altijd minimalistisch met alleen zijn grijze basis en grote potten.

Natuurlijk is het wel leuk om als je er dan in zit iets bijzonders neer te zetten. Durf te gaan voor kleur. Wat dacht je van fel roze? Of welke kleur zou jij in je minimalistische tuin gebruiken?

B-bag

b-bag poef

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *