made slaontafel

MADE.COM LANCEERT COLLECTIE MET DAVID DERKSEN

Eerste samenwerking met een Nederlandse designer resulteert in “Tryptic collectie”

Online designbrand MADE.COM lanceert vandaag in Engeland de “Tryptic collectie”, ontworpen door Nederlandse designer David Derksen. De ontwerpen, bestaande uit een bijzettafel en een salontafel, zijn vanaf maart ook verkrijgbaar op de Nederlandse website en te zien in de showroom te Amsterdam. Dit is de eerste samenwerking van MADE.COM met een Nederlandse ontwerper.

De inspiratiebron voor de ontwerpen van de serie is de ‘caleidoscoop’ geweest. “Als je door een caleidoscoop de wereld bekijkt zie je deze op een andere, bijna surrealistische manier. Boven is onder en links is rechts, er ontstaan nieuwe patronen door de herhalingen van de spiegelbeelden in verschillende hoeken”, aldus de designer. Dit effect van vervreemding van de omgeving heeft David toegepast in de serie bijzettafels, waarbij spiegels zijn aangebracht aan de binnenzijde. De voorwerpen die je in de tafels ziet worden onderdeel van een nieuw patroon. Het glas in combinatie met strak grijs en wit zorgt voor een luxe en artistieke uitstraling.

Tryptic_Coffee_Table_Grey_PR07

Ruth Wassermann, head of design van MADE.COM over de eerste samenwerking met een Nederlandse ontwerper: “We zijn heel enthousiast over de samenwerking met David Derksen, ons designteam is al jaren fan van zijn werk. Zijn Tryptic collectie laat ons originaliteit en durf zien met een scherp gevoel voor de huidige tijdsgeest”.

Voor David Derksen is een samenwerking met MADE.COM interessant, omdat zijn ontwerpen meestal in het hoge prijssegment van de markt vallen. “De samenwerking met MADE.COM was voor mij een goede manier om te ontdekken of ik een ontwerp kan neerzetten waar een interessant idee achter zit maar dat ook betaalbaar is voor een breder publiek. Ik denk dat dit met deze collectie gelukt is“, aldus de designer.

De collectie is vanaf begin maart verkrijgbaar voor de Nederlandse markt via www.made.com/nl/

Tryptic_Side_Table_Black_PR07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *