details

Maak het af met details

De details in een huis zijn net zo belangrijk als de grote lijnen. Een ruimte voelt pas af als er aandacht is besteed aan details zoals plinten, schakelaars, deurklinken en leuke accessoires. Bij het kiezen van de perfecte details kijk je goed naar de ruimte en belichting van jouw huis. Neem onderstaande tips eens door en style jouw woonhuis helemaal af. 

Deuren

De deuren in huis zijn de sieraden van je woning. De voordeur is het visitekaartje van de woning, waar je direct een goede indruk mee kunt maken. Deuren zijn er in alle soorten en maten, en het is belangrijk dat de deur bij het huis past, qua uitstraling en kleur. Maar ook binnen gelden deze regels. Een deur zorgt voor meer sfeer en kan meer lichtinval creëren. Ook zorgen deuren voor een gezellig woonklimaat en is temperatuur goed te regelen. Naast de deur speelt het deurbeslag een belangrijke rol. Bij het kiezen van bijvoorbeeld een deurgreep is het belangrijk dat deze goed bij de vormgeving van de deur past.

Raambekleding

Raambekleding is multifunctioneel. Het voornaamste doel is het buiten houden van de zon, hiermee wordt de temperatuur gereguleerd. Raamdecoratie is daarom energiebesparend, in de zomer houdt het de warmte buiten en in de winter houdt het de warmte binnen. Ook zorgt raambekleding voor privacy, mensen kunnen minder snel naar binnen kijken. Als laatste zorgt het ook voor verkleuring van meubels en interieur. Er is enorm veel keuze raambekleding, denk aan gordijnen, jaloezieën, en plissé gordijnen. Doe vooral eens wat onderzoek naar de verschillende mogelijkheden. 

Deurkrukken

Ook deurkrukken zijn er in veel soorten en maten. Het kiezen van zwarte deurkrukken geeft het interieur een stijlvol uiterlijk. Het maakt hierbij niet uit of deuren een lichte of donkere kleur heeft. Een lichte deur met een donkere deurkruk zorgt voor een mooi contrast terwijl een donkere deur met een donkere deurkruk zorgt voor een rustige uitstraling. Het materiaal dat je kiest is afhankelijk van de stijl van je woning en de hoeveelheid onderhoud die je eraan kwijt wilt zijn. Stevige materialen zijn roestvast staal, ijzer en messing. Deze materialen beschadigen niet snel en hebben weinig onderhoud nodig. 

Met details maak je je huis af. Online zijn er tal van mogelijkheden en keuzes die fantastisch in jouw interieur zouden staan. Doe eens research naar deze mogelijkheden en mocht je er niet uitkomen zijn er tal van professionals die jou kunnen helpen.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *