Dit moet je weten over infraroodverwarming

Overweeg jij om te kiezen voor infraroodstraling als verwarmingstechniek? Je bent niet de enige. Verwarmen met infraroodstraling is een sterk opkomende verwarmingstechniek en daar worden steeds meer mensen zich bewust van. Het is een trend waar we eigenlijk niet meer omheen kunnen. Simpelweg om de reden dat infrarood verwarming tal van voordelen heeft die we jou niet willen onthouden. In dit artikel vertellen we meer over infrarood verwarming, waarom deze verwarmingstechniek zo duurzaam is en wat je absoluut moet worden voordat je tot aanschaf overgaat! Alleen op deze manier weet je in welke ruimte deze verwarming het stralend middelpunt kan worden. Lees snel verder!

Wat is infrarood verwarming?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is infraroodverwarming eigenlijk? En kan deze verwarmingstechniek voor een perfect thermisch comfort zorgen? Het antwoord op deze vraag is ‘Ja’. Dit vraagt natuurlijk om een toelichting. Infrarood verwarming werkt op dezelfde manier als de zon, namelijk door te verwarmen met infraroodstraling. Net als de zon geeft infraroodverwarming uitsluitend warmte af aan massa die zich binnen het bereik bevindt. Denk hierbij aan personen en objecten. Deze geven vervolgens de geabsorbeerde warmte af aan de ruimte. Binnenshuis zorgt verwarming met infraroodpanelen voor een perfect thermisch comfort dat niet kan worden geëvenaard door een radiator. Bij een radiator stijgt warme lucht op naar het plafond en circuleert het geleidelijk naar lagere niveaus. Hierdoor ervaar je temperatuurverschillen die je bij infraroodstraling niet hebt. In plaats daarvan geniet je bij infraroodstraling van een constante temperatuur. Dat is wel zo prettig, toch?

Geschikt als bijverwarming

Een belangrijk voordeel van deze verwarmingstechniek is dat het ruimtes opwarmt waar niet constant iemand aanwezig hoeft te zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de badkamer, slaapkamer, bijkeuken en in sommige gevallen ook de keuken. Je ziet vaak dat er gekozen wordt voor infrarood verwarming plafond, omdat de kamer op deze manier het beste egaal verwarmd wordt. Echter zijn er ook infraroodpanelen  verkrijgbaar die aan de muur bevestigd kunnen worden.

Energiezuinig en efficiënt

Infrarood verwarming is energiezuinig en efficiënt, omdat je doelgericht gewenste oppervlaktes verwarmd. Na het inschakelen is de verwarming binnen enkele minuten volledig opgewarmd. Bij deze techniek gaat er bovendien geen energie verloren aan het verwarmen van lucht die bij het openen van een deur ontsnapt. Daarnaast is elektriciteit goedkoper en duurzamer dan gas, dus beter voor het milieu én voor jouw portemonnee.

Foto door Anete Lusina via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *