loodgieter rotterdam

Loodgieter Randstad supersnel bij jou aan de deur

Loodgieter Rotterdam nodig? Tegenwoordig kun je snel een professionele loodgieter op locatie laten komen die jouw problemen meteen kan verhelpen. De kans is groot dat dit over vijf jaar anders zal zijn: jongeren kiezen namelijk steeds minder vaak voor een opleiding tot loodgieter of installateur vanwege maatschappelijke hoge prestatiedruk. Het Middelbaar Beroepsonderwijs heeft daarnaast helaas nog altijd een negatief imago in de huidige maatschappij. Een negatieve associatie met het opleidingsniveau en hoge carrière verwachtingen van ouders zorgen ervoor dat de jeugd andere carrière keuzes maakt. Met als gevolg op de langere termijn een serieus tekort aan vakmensen in belangrijke sectoren zoals installatie en techniek. En dat is spijtig, want de mensen zijn hard nodig en met een technisch beroep heb je juist mooie toekomstperspectieven. 

Vertraging van klussen

Dit tekort aan technici laat de wachttijden voor dit soort klussen de laatste jaren al regelmatig erg hoog oplopen. Wanneer je klanten laat wachten met daklekkages of gesprongen leidingen leidt die vertraging bovendien tot grotere problemen aan de constructie van huizen en hoge rekeningen. Uit onderzoek blijkt dat dit probleem zich in 2025 zal verdubbelen, aangezien de loodgieters van nu met pensioen zullen gaan en jongeren hun toekomst anders voor zich zien en willen doorleren. 

Salaris

Een andere reden waarom scholieren steeds minder kiezen voor een opleiding of een baan in deze sectoren, is dat zij een verkeerd beeld hebben over het salaris. Tussen jongeren onderling wordt vaak verkondigd dat je alleen serieus zal verdienen wanneer je hoogopgeleid bent. Terwijl het tegengestelde waar is, een installateur of monteur verdient een uitstekend salaris, soms nog meer dan iemand die een HBO studie heeft afgerond. Je kunt als zelfstandige in de technische sector gemiddeld rond de 40 tot 60 euro per uur verdienen.  Het feit dat er zo wordt neergekeken op deze beroepsopleidingen, maakt zo’n studie minder aantrekkelijk. En dat is zonde, want met een dergelijke opleiding heb je juist veelbelovende kansen én qua financiële zekerheid een aantrekkelijk en stabiel perspectief.

Meer vraag naar installateurs

Het loodgietersvak is altijd al een vakgebied geweest waar veel werk in te vinden is. Tegenwoordig is er vanwege de verduurzaming en technische vernieuwingen nog veel meer vraag naar dit soort werk. Bedrijven als Loodgieter Randstad staan vandaag de dag bekend om hun expertise op het gebied van loodgieterswerkzaamheden en zijn snel bij je om het probleem op te lossen. De vraag is: hoe zouden dit soort bedrijven in de toekomst standhouden wanneer de huidige generatie deze sector zo afkeurt? En wat gaat de overheid daaraan doen? Dit blijft een politiek vraagstuk waar nog steeds geen duidelijk antwoord op is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.