woelen

Lig jij ook de hele nacht te woelen? 

Wie niet goed kan slapen, heeft daar de hele dag last van. Je voelt je namelijk futloos en je kunt je niet goed concentreren. Het is daarom belangrijk om niet alleen op tijd op bed te gaan, maar om ook te zorgen dat je op het juiste bed ligt. Veel mensen denken dat het niet veel uitmaakt waar je op ligt, maar dat is niet waar. Een goed bed en het juiste matras kunnen een wereld van verschil maken. Kijk daarom eens of jij je bed ook zou moeten veranderen aan de hand van de volgende tips. 

Kies voor een boxspring 160×200 voor een goede basis 

Als je een nieuw bed wilt kopen, ga dan voor de boxspring 160×200. Dit is een model bed dat heel populair is en dat is niet zonder reden. Dit bed biedt de ideale basis voor je matras. Bovendien is deze boxspring heel stijlvol want je kunt hem laten vormgeven zoals jij dat wilt. Je kunt zelf de kleur van de stof bepalen, zelf de pootjes kiezen en met een mooie dekbedovertrekset maak je echt een blikvanger van je bed. Een bed dat uitnodigt om in te gaan liggen, is altijd goed want dan ga je ook eerder slapen. 

Kies voor een matras dat jouw lichaam ondersteunt

Veel mensen liggen op een matras te slapen dat al heel lang geleden vervangen had moeten worden. Een matras gaat doorgaans niet langer dan ongeveer tien jaar mee. Slaap jij al langer op je matras? Dan kun je deze het beste gelijk vervangen. Je oude exemplaar is waarschijnlijk heel vies en het biedt ook niet meer de ondersteuning die nodig is om goed tot rust te komen. Dat merk je misschien niet meer, maar zodra je je nieuwe in huis hebt, zul je een wereld van verschil merken omdat je heel veel beter ligt. Ook in de ochtend zul je veel meer energie hebben omdat je beter geslapen hebt. 

Zorg dat je op temperatuur kunt slapen 

Als het heel warm is, is het niet fijn om onder een heel dik dekbed te liggen. Het omgekeerde geldt voor wanneer het heel koud is. Dan wil je juist zorgen dat je alle warmte onder de dekens houdt. Kies daarom voor het juiste dekbed dat meegaat met de seizoenen. In de winter kun je een deken aankoppelen, in de zomer splijt je de dekens juist weer. Op deze manier kun je goed tot rust komen. Je leverancier kan je laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Bekijk de mogelijkheden daarom even om een heerlijk bed voor jou te laten samenstellen.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *