Hoe tover ik mijn bus om tot camper?

Is het altijd al je droom geweest om flexibel te reizen over de hele wereld? Dan kan je dit het beste met een camper doen. Zo heb je de flexibiliteit om altijd overal heen te reizen en overal te kunnen stoppen. Je kunt natuurlijk overnachten in je camper. Maar heb je niet het geld om een camper te kopen? Dan kan je altijd een oude bus kopen en deze opknappen tot een camper. Dit kan ook een leuke bezigheid worden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een oude bus kan omtoveren tot een reiscamper.

Vind de juiste bus

Er zijn veel verschillende soorten bussen die je kan kopen om om te toveren tot een camper. Je kunt ervoor kiezen om een oude schoolbus te kopen of een leuke retrobus. Je kan ook een bestelbus kopen die je om kan bouwen tot camper. Bedenk van te voren wat je budget is om uit te geven aan een bus en hoeveel de opknapkosten zullen zijn. Welke eisen stel je aan je bus? Wil je juist veel opslagruimte of meer leefruimte? Welke wegen wil je gaan rijden? Pas de grootte en de kwaliteit van de bus aan op de eisen die je stelt.

Stappen camperindeling maken

Een ideale camperindeling bestaat niet. Je moet de camper indelen naar je eigen wensen. Sommige reizigers willen veel meubels in hun camper voor comfort en andere reizigers willen juist minder meubels zodat ze meer ruimte hebben en een ruimte met teveel meubels te druk vinden. Het is handig om eerst een camper te huren voordat je een bus koopt die je omtovert tot camper. Zo kan je kijken welke indeling voor jou het fijnste is. Je camper moet je in ruimtes indelen om overzicht te creeëren. In de ene hoek kan je een eethoek maken en in de andere hoek kan je een relaxruimte maken. Kijk ook of het handiger is voor jou om een slaapbank te nemen of een vast bed of stapelbed. Een slaapbank is handig als je niet veel ruimte hebt. Een normaal bed biedt meer comfort maar heeft natuurlijk wel meer ruimte nodig. 

‘Essentials’ 

Bij het ombouwen van een bus naar een camper moet je aan de ‘essentials’ denken zoals gas-, water- en elekriciteitinstallaties. Elektra hebje nodig voor ventilatie, verwarming, koeling, beveiliging en andere apparaten. Het is goed om te weten of je off grid wilt kamperen of alleen op campings wilt kamperen waar elekriciteit beschikbaar is. Je hebt in je camper natuurlijk ook water nodig voor de wc en de kraan of eventueel een douche. 

Volg je reisdromen en koop een bus om deze vervolgens om te bouwen naar een camper.

Photo by Clay Banks on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *