Tips voor het aanschaffen van nieuwe stoelen

Niks is belangrijker dan een goede en comfortabele stoel, maar het is dan wel leuk als deze ook passend is bij je interieur. Er zijn dan ook een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van nieuwe stoelen en dit gaan we behandelen in dit artikel. 

Budget

Wanneer je gaat voor nieuwe stoelen is het belangrijk om rekening te houden met hoge prijzen en dat het echt een investering is, die hopelijk jaren meegaat. Als je bijvoorbeeld voor een nieuwe relaxfauteuil gaat, is het verstandig om van te voren te bepalen hoeveel je hiervoor wilt uitgeven. Hetzelfde geldt voor een sta op stoel kopen, ook dit is een investering voor een langere tijd. Stoelen zijn meestal te koop vanaf een prijs van 27 euro en kan oplopen tot ver boven de 1500. Hierdoor is er voor ieder budget een comfortabele stoel te koop. Heb je het niet breed? Dan kun je altijd een kijkje nemen in een tweedehandswinkel en vintage stoel bemachtigen voor een leuk prijsje. 

Ruimte 

Daarnaast is het handig om te weten welke afmetingen je stoelen moeten hebben. Voor een eettafel is het natuurlijk niet fijn wanneer deze te laag of te hoog is. Als je nieuwe eettafelstoelen wilt aanschaffen, is het ook handig om de dikte van de tafel te meten. Veel stoelen hebben namelijk ook nog een armleuning en is het wel de bedoeling dat deze goed onder de tafel kunnen worden gezet. Dit zorgt er niet alleen voor dat het er netjes uitziet, maar het bespaard ook ruimte. 

Comfortable 

Niet alleen de hoogte is belangrijk, maar ook de zithoogte. Een stoel moet comfortabel zitten en je wervelkolom moet zijn natuurlijke houding bewaren. Wanneer je rechtop zit tegen de armleuning aan, moeten je voeten de grond kunnen aanraken en je knieën in 90 graden zitten. Hierdoor hebben lange mensen een hogere zithoogte nodig. Ook de diepte speelt een rol in het beslissen van een comfortabele stoel en dit wordt ook bepaald door de lengte van iemand en natuurlijk persoonlijke voorkeuren.

Bij het aanschaffen van nieuwe stoelen moet je rekening houden met je budget, de ruimte die je tot je beschikking hebt en het comfort van de stoel. Vanuit deze drie pijlers beslis je welke stoel voor jou perfect is. 

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *