licht in de badkamer

Licht hout in de badkamer

Optisch lichtgewicht met authentiek karakter

Haal de natuur in de badkamer: hout zorgt met zijn authentieke structuur en kleur voor een warme sfeer. Naast donkere nuances zoals notenhout of wengé winnen lichte houtoppervlakken steeds meer terrein.

In tegenstelling tot de krachtige tinten zijn de “blonde” houtsoorten een optisch lichtgewicht. Houtsoorten zoals eiken reflecteren het licht en vergroten zo optisch kleinere badkamers. Doordat de lichte houtsoorten gemakkelijk te combineren zijn bieden ze ruimte voor een geheel eigen stijl.

Designer Kurt Merki Jr. interpreteert lichte houttinten met zijn meubelcollectie Vero. Met een elementaire vormenspraak stelt de serie van Duravit zich bescheiden op maar zet tegelijk sterke accenten in de ruimte. De ‘nerven’ lopen horizontaal waarbij de glanzende chromen grepen verticaal geplaatst zijn. Beide details geven een sterke optiek. Geaccentueerd door de LED-verlichting scheppen de lichte tinten het echthouten oppervlak ‘mediterraan eiken’ een natuurlijke sfeer in de badkamer.

Met fijne proporties en finesses accentueert X-Large van Sieger Design het architectonische karakter van licht hout. De fijne lijnvoering van de serie brengt visuele helderheid in de badkamer. De contouren aan de voorzijde van het meubel beschikken over een kader van 24 mm, waarvan slechts 12 mm zichtbaar is. Door deze fijne aanpassing bevatten de consoles en wastafel onderbouwkasten een optische opening en lijken ze te zweven. In echthoutfineer geborsteld eiken overtuigt X-large met een natuurlijke uitstraling in de badkamer. Zeven andere oppervlakken laten ruimte voor individuele inrichting.

Met de serie Delos zet het designcollectief EOOS in op stilistisch en gereduceerde elegantie in de badkamer. De geometrische vormgeving van de meubelcollectie wordt door geen enkele greep onderbroken. De deuren hebben een beetje overlap over de de zijkanten en kunnen zo worden gebruikt om de deur te openen. Met de geborstelde reliëf structuur onderstreept echthoutfineer in licht eiken de hoogwaardigheid van de serie en zorgt tegelijk voor een eigen authentieke noot in de badkamer.

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Duravit Nederland, T 073-6131970, info@nl.duravit.com, www.duravit.nl.

badkamer hout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *