Lex Woont is de eerste ‘Wegenwacht voor woningen’

Vakmannen rukken het vaakst uit voor kapotte toiletten en sloten  

Nederland krijgt een ‘Wegenwacht voor woningen’. Lex Woont is een gespecialiseerde dienst met 1600 gecertificeerde onderhoudsmonteurs, die voor een vaste abonnementsprijs per maand alle reparaties en onderhoud aan woningen uitvoeren. De klant wordt niet meer geconfronteerd met voorrijkosten, materiaalkosten, uurloon of andere ondoorzichtige kosten.

Lex Woont komt voort uit MainPlus, een bedrijf dat al vijf jaar lang hetzelfde doet voor woningen van woningcorporaties. Voor een abonnementsprijs per maand voert het bedrijf alle reparaties uit voor een portefeuille van in totaal 150.000 woningen van 22 Nederlandse woningbouwcoöperaties. Bewoners waarderen deze dienst met het rapportcijfer 8.5. Alle 1600 gecertificeerde onderhoudsmonteurs moeten een verklaring omtrent goed gedrag hebben en daarnaast ontvangen ze speciale scholing voor klantvriendelijkheid. De ervaringen zijn zó positief gebleken dat nu besloten is om deze dienst ook voor individuele woningeigenaren beschikbaar te maken.

Pilot Haaglanden succesvol
Een pilot die het afgelopen half jaar in de regio Haaglanden heeft plaatsgevonden onder 250 woningeigenaren is positief verlopen, waarna nu de landelijke uitrol volgt. Lex Woont werkt met vier grote landelijke onderhoudsbedrijven met in totaal 1600 onderhoudsmonteurs. Voor €29,95 per maand voeren ze alle reparaties en onderhoud uit aan sanitair, elektra, afvoer, sloten, scharnieren en glas. Een klant mag drie keer per maand een beroep doen op Lex Woont. 

“Vergelijk het met de normale Wegenwacht: die zorgt er ook voor dat je verder kunt rijden, maar legt geen nieuwe banden om je wielen”, aldus Wouter van Hove, directeur van Lex Woont. Verschil is dat Lex ook werkzaamheden uitvoert die voorkomen dat er problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van bladeren uit de dakgoot. Alle veel voorkomende woningdefecten vallen binnen de service van Lex. Van de lekkende kraan, kapot slot en lekkende stortbak, tot lekkend plafonds en dakgoten en elektra- en waterleidingproblemen. Uit cijfers van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat de Nederlandse woningeigenaar gemiddeld 300 euro per maand uitgeeft aan reparaties en onderhoud van de woning.

Bijkomend voordeel is dat Lex Woont bij een bezoek zoveel mogelijk reparaties tegelijk uitvoert, waardoor de klanttevredenheid sterk stijgt en de onderhoudsdienst véél minder vaak hoeft uit te rukken. Dat betekent niet alleen een aanzienlijke kostenreductie, maar ook minder uitstoot van uitlaatgassen.

Over Lex Woont
Lex Woont biedt ondersteunende diensten voor particuliere woningeigenaren en huurders. Het serviceabonnement van Lex is een comfortabele oplossing, voor een vaste lage prijs. Lex rekent géén voorrijkosten, géén uurloon en géén materiaalkosten. Lex komt voort uit MainPlus, dat al vijf jaar lang reparaties en onderhoud uitvoert bij 150.000 huurwoningen van woningcorporaties.

woont

hulp lekkende kraan

lex woonhulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *