Leuke zelfmaakideeen voor de kinderkamer

De kamer voor je kinderen verander je vaker dan de kamer voor jezelf. Als je zwanger bent is een van de leukste dingen die je dan mag doen het inrichten van de babykamer. Als kersverse moeder kan je hierin helemaal los gaan. Eerst ga je kijken wat je wilt. Wil je een wieg kopen of een ledikant? Wordt het een jongen of een meisje? Ga ik dan voor blauw of voor roze? En als ik niet weet wat het wordt welke kleur ga ik dan gebruiken? Ga ik werken met een bepaald thema? Als dat duidelijk is start je met inrichten. Langzaamaan ontstaat daar de kamer voor jouw kindje. In dat wiegje of ledikantje zie je hem/haar al liggen. Je kan je al helemaal inbeelden hoe je je kindje verschoont bij de commode. En als je de kledingkast opent zie je al die schattige kleertjes hangen.

Als je een tijdje van deze kamer hebt genoten komt er een tijd dat je ineens inziet dat je kind geen baby meer is maar een peuter/kleuter en dat de kamer verandert moet worden. Er moet ruimte komen om te spelen en ruimte komen om die spullen in op te bergen. Weer een leuk moment om de kamer te veranderen en zo komen er nog meer. Je kind wordt steeds groter en zijn interesses veranderen elke keer. Van baby tot tienerkamer je blijft er mee bezig.

Gelukkig hoeft een verandering niet altijd geld te kosten. Het inrichten op zich hoeft niet eens veel geld te kosten als je gaat voor leuke 2e hands spullen en veel zelf maakt. Ik heb daarom een paar super leuke ideeen voor je verzameld:

 1. Maak je eigen wolkjes behangwolkjes behang

  Met een malletje verf je wolkjes op de wand. Ideaal als je niet weet of je baby een meisje of jongen wordt. Wolkjes kunnen altijd.

 2. Takken kapstokkledinghanger stok

  Een van de dingen waar ik zo van kon genieten toen de kinderen klein waren was de kleding. Die kleine spijkerbroekjes en leuke setjes wilde ik niet wegstoppen in een kast. Die wilde ik zichtbaar ophangen. Met het idee van The Little Club kan je dit op een simpele manier doen. Zoek in het bos naar een mooie stok en hang deze op. Aan deze eigengemaakte kapstok hang je de mooiste setjes.

 3. Stippen behangstippen behang
  Als je kind dan iets ouder is en je wilt iets anders dan kan je gaan voor dit simpele maar super gave stippen behang. In dit geval hebben ze gekozen voor goud (de woonkleur van 2016) maar je kan natuurlijk elke kleur kiezen. Mijn dochter zou gaan voor een combinatie van blauw, paars en roze. En het leuke is je kan dit samen met je kind doen want er hoeft geen patroon in te zitten. Je kan je eigen creativiteit loslaten.
 4. Wereldse lampenlamp wereldbol
  Wat een gaaf idee voor de grotere kinderen/tienerkamer. Een oude wereldbollamp in tweeën gedeeld en daar twee nieuwe lampen van maken. Erg gaaf voor boven het bureau.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *