Blauwe tuin

Het tuinseizoen is weer begonnen en iedereen is weer bezig om zijn tuin klaar te maken om daar straks dagen/weken van te mogen genieten. De een gaat voor een tuin vol verschillende kleur, de ander wil liever een eenheid creeeren door te werken met 1 kleur. Daarom vandaag een blog vol tuininspiratie voor een blauwe tuin.

Er zijn een paar planten welke je kan gebruiken in een blauwe tuin:

 1. De blauwe regen

  Een prachtige plant die je via een pergola of muur kan leiden en welke een zee aan blauwe kleur aan je tuin toevoegt.  De blauwe regen laat van mei tot juni zijn mooie blauwe bloemen zien

 2. Blauwe Hortensia

  Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste planten voor in de tuin. Wij hebben er zelf ook drie staan. Ook klein gekocht maar ondertussen uitgegroeid tot grote struiken.

  En wist je dat je een hortensia zelf blauw kan kleuren? Op de site van Den Delft lees je hoe: kleur je hortensia blauw

 3. Blauwe druifjes

  blauw druifjes

  Blauwe druifjes gebruik ik vaak binnen. Zodra ze weer beschikbaar zijn zet ik ze leuk op tafel neer. Maar je kan ze ook in de tuin gebruiken. Mijn kinderen vinden de blauwe druif erg mooi, vooral al die kleine bloempjes.

 4. Passiebloem

  passiebloem

  Niet helemaal blauw maar hij past er wel heel erg goed bij. Wederom een klimmer maar dan een die zich wel “vast”bijt aan je muur. En dit doet hij snel. Wij hebben onze passiebloem drie jaar geleden weggehaald maar er is een klein stukje toen blijven zitten. Deze heeft zich nu al weer ontwikkelt als een enorme sliert. Zo groot dat hij vanaf het huis al weer de poort over is en ook aan de andere kant is gaan groeien.
  Van de bloemen van een passiebloem word ik altijd heel erg blij. Prachtige kleur. En in onze passiebloem hebben we 1 keer vruchten gehad. De hele struik hing vol.

 

 

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *