kluskleding

Lente in je huis, klustijd

Het is weer lente! De hoogste tijd om het huis op te knappen en bij te werken, in ieder geval aan de binnenkant. Weg met die wintersferen! Haal kleur en frisheid het huis binnen. Dit is ook de ideale tijd om binnen te verbouwen. Die oude babykamer omtoveren tot een nieuw kantoortje, een inbouwkast of studeerkamer bijvoorbeeld.

Klussen werkt vaak ontspannend, ondanks de inspanning. Door lekker met je handen aan de slag te gaan en direct resultaat te zien, wordt het eeuwige denken in je hoofd even op pauze gezet. Wat de meeste mensen echter niet beseffen is dat er wel degelijk heel veel en heel precies moet worden nagedacht voor, tijdens en na het klussen.

De huisklusser schiet die jarenoude broek in, die vol met verfresten zit en die trui met scheuren en vlekken die zo handig is voor tijdens het klussen. Iedereen heeft zo’n set kleding waar hij geen afscheid van kan doen en eindigen als kluskleren.

Die kleren bieden echter totaal geen protectie. Splinters schieten zo door de dunne stof en de kleding is vaak net te klein of te krap, waardoor er kans is om met blote huis in contact te komen met scherpe voorwerpen.

Daarom is het voorjaar ook de tijd om eens kritisch te kijken naar je kluskleding. Is het nog verantwoord om in die kleding te klussen? Zo niet, schaf dan stevige en professionele kluskleding aan. Denk aan werkschoenen met stalen neuzen en een overall gemaakt van extra stevige stof om de kans op scheuren te verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *