gordijnen

Zomergordijnen

Een van de sfeerbrengers in het interieur zijn de gordijnen. En ze zijn niet alleen sfeerbrengers, zo houden zij bijvoorbeeld ook inkijk tegen en hebben ze nog een andere duidelijke functie. Deze functie is afhankelijk van het seizoen

Wintergordijnen

In de winter zorgen gordijnen voor warmte. De meeste van ons hebben tegenwoordig wel dubbel glas maar ook van dubbel glas kan nog een enorme kou komen. Gordijnen houden deze kou tegen en de warmte binnen. Gordijnen zijn dus een extra isolatie.

Zomergordijnen

De gordijnen in de zomer dienen juist voor het tegenhouden van licht. We houden allemaal van het zonnetje maar soms kan hij vervelend naar binnen schijnen. Met dunne gordijnen/vitrage ga je dit tegen zonder dat je het ook echt donker in je woning maakt.

Wil je gebruik maken van 2 verschillende gordijnen dan kan je bij je wintergordijnen kiezen voor een dikkere stof en een kleur die wat donker/somberder is. Denk daarbij aan grijs en bruin tinten.  Kies voor je zomergordijnen juist iets verfrissends zoals stralend wit, lichtgeel of lichtblauw. Kleuren die een vrolijk gevoel geven. Of maak het spannend door met twee kleuren te spelen.

gordijnen

Natuurlijk hoef je niet elke keer je winter – en zomergordijnen te wisselen. Als je werkt met vitrage kan je werken met twee railsen achter elkaar. En ben jij van de luxe ga dan voor elektrische gordijnen, ook ideaal als je gordijnen niet makkelijk te openen zijn i.v.m. de hoogte of de zwaarte van je gordijnen

En tegenwoordig kan je ook online je gordijnen bestellen. Van te voren bestel je kleurstaaltjes zodat je kan beoordelen of de stof en de kleur ook echt bij jou past. Ideaal zo hoef je de deur niet uit.

railroede wave gordijnen gordijnen roede gordijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *