steigerhouten loungebank

Lekker loungen op een steigerhouten loungebank

Je kijkt uit je raam de tuin in en het begint te kriebelen. Dit jaar wil je zoveel mogelijk genieten van het buitenleven. In je tuin ga je snoeien, harken en planten en het meubilair op je terras ga je vervangen. Je gunt jezelf zoveel mogelijk zitgenot, het liefst van tuinmeubilair dat nog vele jaren meegaat. Wanneer je bezoek krijgt, wil je dat ze heerlijk tot rust kunnen komen in een aangename omgeving, terwijl de zon langzaam ondergaat. Kies een mooie steigerhouten loungebank uit als middelpunt van je sfeervolle terras.

Waarom kiezen voor een steigerhouten loungebank?

Hout is niet voor niets een van de meest populaire materialen om meubels van te maken. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en zal met enig onderhoud decennialang meegaan. Steigerhout is tegenwoordig erg populair, zowel voor meubels binnen als buiten het huis. Van nature heeft het een stoere en verweerde uitstraling. Het heeft immers jarenlang blootgesteld gestaan aan zonlicht, regen, wind en temperatuurschommelingen. Hierdoor lijkt het alsof er een waas overheen gekomen is. Dit is in werkelijkheid een natuurlijke patinalaag, een bescherming tegen invloeden van buitenaf. Deze patinalaag geeft steigerhout nou net zijn charme. Met minimaal onderhoud kan je steigerhouten loungebank je vele jaren zitgenot geven.

Steigerhouten loungebank in verschillende uitvoeringen

Als je houdt van het stoere karakter van steigerhout en je wilt deze uitstraling zo veel mogelijk in takt laten, kijk dan eens naar een steigerhouten loungebank voorzien van een metalen onderstel. Zo heb je bijvoorbeeld een robuuste loungebank waarbij het onderstel bestaat uit hergebruikte steigerbuizen. Met deze bank krijgt je balkon of terras een industriële en stoere uitstraling. Met zachte zitkussens zorg je voor een comfortabele zitting. En als de rugleuning van de loungebank ook nog wat schuin naar achteren staat, dan zal je merken dat je er heerlijk op kunt loungen.

De gezellig zithoek

Nog maar een aantal jaar geleden bestond onze buiten-/tuin-set nog uit een eettafel met stoelen eromheen. Tegenwoordig vinden we een gezellige zithoek veel beter passen in ons buitenleven. Dat betekent een lage tafel met passende banken waarop je heerlijk kunt relaxen. Met een steigerhouten loungebank ben je dus prima op weg. Van een of twee rechte banken tot een hoekbank die je strak tegen de schutting aan kunt zetten. Als je het geheel aankleedt met leuke (hang)planten en lekker plofkussen dan heb je direct een sfeervol geheel in de tuin. De steigerhouten loungebank kun je precies op maat laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *