noodsituaties

Hoe moet je handelen tijdens noodsituaties?

Wil jij weten hoe jij alarmen kunt versturen tijdens noodsituaties? Met een mobiele app is het voor iedere Nederlander met een smartphone mogelijk om tijdig alarm te slaan. Eén van de handigste manieren om je thuis veilig te kunnen voelen, is door gebruik te maken van digitale hulpmiddelen. In dit artikel vertellen we met welke apps jij onbezorgd het voorjaar in kunt gaan. 

Beveiligen 

Allereerst kun je jouw huis in een handomdraai laten beveiligen door middel van alarmsignalen, bewegingssensoren en videocamera’s. Hiermee weet je zeker dat de ongewenste indringers direct worden afgeschrikt. Daarnaast kun je gebruikmaken van zogeheten alarm-apps, waarmee de juiste hulp direct wordt ingeschakeld. Zelfs wanneer je niet thuis bent! 

Alarm-app 

Met een speciale Alarm app kan iedereen een alarm versturen, omdat er verbinding wordt gemaakt met de juiste hulpverlening. Daarbij kan de hulp afkomstig zijn van mensen dichtbij, of na verificatie door de alarmcentrale, van politie en/of een landelijk netwerk van mobiele surveillancebedrijven. Deze alarm-apps worden continu doorontwikkeld en hierbij worden zowel Android (Samsung) als iOs (iPhone) smartphones ondersteund. 

Calamiteit

De eerste noodsituatie is de situatie waarbij je tijdens calamiteiten niet meer in staat bent om te alarmeren. Hiervoor hebben applicatieontwikkelaars als x-guard een slimme oplossing bedacht: een alarm-app die de beweging detecteert. Wanneer je onvoldoende beweegt, dan slaat de app automatisch zelf alarm. Met de bovenstaande informatie voorkom je gevaar en vergroot je jouw gevoel van veiligheid! 

Geweld 

Bij verschillende situaties horen verschillende behoeftes en daarom verschillende oplossingen. Bij een agressie-en-geweld situatie is het echter niet wenselijk om met een telefoon alarm te slaan. Wil je alarmeren zonder dat de belager dit door heeft? Dan kun je gebruikmaken van een alarmknop. Door te alarmeren via deze alarm-app kan de alarmcentrale na constatering van geweld direct de politie inzetten. 

Bluetooth alarmknop

Wist je dat je een Bluetooth Alarmknop eenvoudig kunt koppelen aan een alarm-app? Daardoor hoef je de telefoon niet op te pakken of te ontgrendelen om een alarm te versturen. Bovendien kan je met één druk op de knop een noodsignaal verzenden. Deze knop kan in de app gekoppeld worden aan de paniek- of assistentieknop.

Uitgebreide alarmknop

Het gebruik van een smartphone biedt allerlei voordelen. Zo is de locatiebepaling aanzienlijk beter en hoef je slechts één apparaat bij je te dragen. Echter zijn er genoeg Nederlanders die liever gebruikmaken van een Alarm Device, welke voorzien is van de laatste hard-en software, camera’s en een belfunctie. Deze device kan tevens ingezet worden als mobiele telefoon. 

Eenvoudige alarmknop

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een eenvoudige alarmknop aan te schaffen waarmee je overal veilig bent. Zelfs op plekken waar geen wifi aanwezig is! Hiermee kun je met één druk op de knop een alarm versturen. In geval van nood hoef je enkel de ronde druk in te knoppen en wordt de juiste hulp direct opgeroepen. Zo weet je zeker dat jij geholpen wordt als er iets gebeurt in jouw huis!

Fotobron: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *